Összességében nagyon jól sikerült a grúz Budu Zivzivadze bemutatkozó féléve az OTP Bank Ligában, hiszen a támadó 6 góllal járult hozzá csapata, a Mezőkövesd meglepetés harmadik helyéhez, és a légiós többször is kiemelkedő produkciót tudott nyújtani.

A 25 éves, Kutaisiből igazolt válogatott csatár hazájában, a lelo.ge oldalán nyilatkozott hosszabban a magyar bajnokságról, klubjáról, de még azt is elárulta, hogy az NB I két legnagyobb esélyesénél ismerei szerint máris felmerült a neve, mint lehetséges igazolásé.

Az OTP Bank Ligáról

Mindenki azt mondja, hogy sokat fejlődött az itteni bajnokság az elmúlt években. Igen nagy a médiaérdeklődés is, sokan is kijárnak a mérkőzésekre, amelyeket remek infrastrukturális körülmények között rendeznek meg. Ilyen nincs Grúziában. A klubom, a Mezőkövesd is eg jó nevű együttes, amelynél nagyszerűek az edzéskörülmények. Ez egy igen jó kis bajnokság. Nemrég meglátogatott egy rokonom és ő is elcsodálkozott, nem gondolta volna, hogy ilyen színvonalú és tempójú bajnokságban futballozom. Nyilván nem egy európai topligáról van szó, de sokkal előrébb jár a magyar foci, mint a grúz és kitűnő ugróseszkát jelenthet sok, fejlődni kívánó játékosnak. A magyar foci leginkább a technikáról szól, igen kombinatív, így egy grúz játékosnak könnyű alkalmazkodnia. Nyilván az erőnlét itt is alap, mint mindenhol a XXI. századi labdarúgásban, de nem a fizikum számít elsősorban, mint például Dániában, ahol korábban játszottam.

A magyar klubok anyagi helyzetéről

Anyagilag is szinte minden rendben van itt. Ha csak annyit mondok, hogy a legtehetősebb klubok – mint a Ferencváros, a Fehérvár vagy a Puskás Akadémia – akár 25 ezer eurós havi fizetést is tudnak kínálni, akkor sok mindent elárultam. Nyilván nem minden magyar csapatnál van így, de jól mutatja a bajnokság pénzügyi hátterét. Most például a Honvédnál is komolyan elkezdtek invesztálni a csapatba.

Saját jövőjéről, lehetőségeiről

Konkrét lépéseket még nem tettek az irányomban, de tudom, hogy van érdeklődés iránta. Meglátjuk, mi történik majd a nyárig. Ahogy tudom, a Fehérvárnál és a Ferencvárosnál is felmerült a nevem, de az előbbi érdeklődött eddig komolyabban irántam. A Vidi az egyik legjobb itteni csapat volt az utóbbi években, a Fradinál pedig többek között egy másik grúz, Lasha Dvali is játszik.

Fiatalokkal bővült a Honvéd kerete, négy játékosától megvált a DVTK – hazai átigazolási hírek