Öt sárga lapos eltiltása után léphetett újra pályára a Mezőkövesd csapatkapitánya, Hudák Dávid, aki ellen már a 3. percben büntetőt (és sárga lapot) ítélt az Újpest elleni bajnokit vezető Vad II István, amikor Novothny Somával találkozott a 16-oson belül egy szögletnél. A védő azonban nem igazán érti a történteket.

Rosszul indult számunkra a mérkőzés, hiszen a hazaiak hamar vezetést szereztek.

Visszanéztem többször a tizenegyes előtti esetet, biztosan állíthatom amit már a meccsen is tudtam, ennek a szituációnak köze sem volt a tizenegyeshez. Már a befújt büntető előtt érthetetlenül figyelmeztetett a játékvezető, hogy figyel majd engem, majd a szögletet követően az újpesti támadó nekem futott és én benne estem el.

Bosszantó ilyen tizenegyest kapni, de a csapat erejét mutatja, hogy ezután és a lila-fehérek második gólja után is felálltunk, és a hazaiak fölé nőttünk, gólokban és játékban is – tette hozzá a pozsonyi születésű, korábban a liláknál is szereplő 24 éves bekk, aki magát a végül 3-2-re megnyert mérkőzést így értékelte:

Mindent összevetve teljesen megérdemelten nyertünk a dobogóért harcoló Újpest otthonában. Nagyon jó úton jár a csapat, egységesek, masszívak vagyunk, jó a csapategység, saját arculata van a Mezőkövesdnek nem lesz minket könnyű legyőzni egy csapatnak se. Sokan megmosolyogtak minket a meccs előtt, hogy mi nyerni megyünk a Megyeri útra, de most bebizonyítottuk, erősek vagyunk és nem félünk senkitől sem, mindenki ellen a három pontért szállunk harcba. Végezetül szeretném megköszönni az Újpestre elutazó drukkereink buzdítását – mondta a mezokovesdzsory.hu oldalán.