Balmazújváros-Diósgyőr, 18:00

Horváth Ferenc (Balmazújváros):  Nem egyszerű feladat ebben a hőségben edzeni, mint ahogyan futballozni sem lesz az. Emberfelettit kíván ez a játékosoktól, de nincs mit tenni, alkalmazkodni kell a helyzethez. Minden mérkőzésen lépegetünk előre, s szombaton is azt várom, hogy tovább fejlődjünk. (Az, hogy korábbi csapatom ellen játszom) semmi különöset nem jelent, ez is egy nagyon fontos meccs lesz. A diósgyőri szurkolókat tisztelem, becsülöm, felemelő érzést előttük futballozni diósgyőri labdarúgóként, és ellenfélként is. De hasonlókat mondhatok a mieinkről is. Az előző három fordulóban szerintem sikerült bizonyítanunk, hogy senki nem mehet ellenünk biztosra. Remélem, az oroszlánkörmeinket meg tudjuk mutatni most hétvégén is. (balmazfoci.hu, dvtk.eu)

Bódog Tamás (Diósgyőr): – A csapat rendben van, jó a hangulat, ez érthető. Folyamatosan 40 fok van, de amit elterveztünk, azt ezúttal is elvégeztük. Pozitívan és optimistán várom a mérkőzést.

Fényévekre vagyunk attól, hogy bombaformában legyünk. Én is látom és a játékosok is látják a hibákat, tudják, hogy hol kell még javítani, és fogunk is rajtuk javítani.

Sok olyan elem van, ami működhet jobban, sokkal jobban. Az, hogy jelenleg az első helyen állunk, a kőkemény munka eredménye, de még nem tartunk ott, ahol szeretnénk. (dvtk.eu)

Paks-Haladás, 20:00

Csertői Aurél (Paks): – A szombati mérkőzés remek lehetőséget kínál arra, hogy kijavítsuk a Debrecen elleni ikszünket. A Haladással eddig is nagy csatákat vívtunk, most is erre számítok. Tehát, megint csak egy nehéz mérkőzés áll előttünk. Az biztos, hogy jobb játékot kell produkálnunk annál, mint amilyet legutóbb a DVSC ellen mutattunk, hogy megszerezzük az első győzelmünket. (paksifc.hu)

Mészöly Géza (Haladás): – Persze tudjuk, hogy Pakson nem lesz könnyű dolgunk, mindig is kemény csatát vívtunk a Tolna-megyeiekkel, függetlenül attól, melyik csapat játszott otthon. Habár az idei bajnokságban egyszer kikaptak,  jól tartották, csak nagyon nehezen adták meg magukat. Stabil csapat és életveszélyesek a pontrúgásai. Ami minket illet, a hőség miatt délelőtt korábban, délután később kezdtük az edzéseket, de a tervezett munkát ugyanúgy elvégeztük. Szombaton sem foghatunk semmit a kánikulára, a csütörtök esti Videoton-meccs megmutatta, melegben is lehet hajtós, jó meccset játszani. A fiúk remekül pörögtek az edzéseken, bizakodó vagyok. Fontos, hogy a pályán kisegítsék egymást, fegyelmezettek legyen, és kommunikáljanak. Pont nélkül nem szeretnénk hazatérni. Sem sérültünk, sem eltiltottunk nincs, a brazil Myke Bouard Ramos játékengedélye is megérkezett, a kispadon kezd. Nagy a harc a keretbe kerülésért. (haladas.hu)

Puskás Akadémia-Honvéd, 20:30

Prosser Dániel (Puskás Akadémia, játékos): – A kispestiek szervezett futballt játszanak, van határozott elképzelésük, nem mellesleg jó játékosok alkotják a csapatot. A csatársoruk különösen veszélyes, Davide Lanzafame és Eppel Márton is nagyon jól játszott tavaly, azaz egyáltalán nem véletlen, hogy bajnokok lettek. Úgy gondolom, ha a lehetőségeinkkel jobban sáfárkodunk, komoly esélyünk lesz megnyerni a mérkőzést. A Vasas ellen is volt két nagy helyzetünk 0–1-nél, ha azokat berúgtuk volna, teljesen másképp alakul az az összecsapás is, azaz apróságokon múlt, hogy eddig nem pozitívan jöttünk ki a találkozókból.

Keményen, koncentráltan edzünk, végezzük a munkánkat, ahogy eddig is tettük, hiszen ugyanolyan jó futballisták vagyunk, mint voltunk. Ha lesz egy kis szerencsénk, és még jobban odafigyelünk a helyzetkihasználásra, biztos vagyok benne, hogy a gólok is jönnek majd.

(pfla.hu)

Erik van der Meer (Honvéd): Nagyon nehéz mérkőzés lesz. Múlt héten láttam a Puskást a Vasas ellen játszani, és azt gondolom, hogy a Puskás volt a jobb csapat, de nem volt szerencséje. A futball részében jobbak voltak, mint a tabellán előrébb szereplő Vasas. Erős védelmük van, nagyszerű a középpályájuk, elöl pedig veszélyes támadóik vannak, ezért ez egy nehéz mérkőzés lesz számunkra. (honvedfc.hu)