A csakfoci.hu számolt be arról elsőként, hogy a Slovan Bratislavánál szereplő Guzmics Richárd már a téli átigazolási szezonban csapatot válthat, és nagy valószínűség szerint újra az NB I-ben folytathatja pályafutását.

Ahogy írtuk, több élvonalbeli klub is érdeklődik iránta, de a legközelebb az OTP Bank Liga 2. helyén álló Mezőkövesd áll a megszerzéséhez, és információnkat most meg is erősítette a matyóföldi klub.

“Az utóbbi időszakban több tárgyaláson van túl a Mezőkövesd Zsóry FC vezetősége, illetve a Guzmics Richárd menedzsmentje. Közel állnak a felek álláspontjai, a jövőhéten pont kerülhet az átigazolás végére. Bármi is lesz a tárgyalás eredménye, azt azonnal kommunikálni fogjuk hivatalos csatornáinkon” – írta a mezokovesdzsory.hu.

A 32 éves és 28-szoros magyar válogatott védő eddig csupán a Haladás színeiben lépett pályára az NB I-ben, 2008 és 2014 között 168 élvonalbeli meccsig jutott, két éven keresztül pedig csapattársa volt Kuttor Attilának, a Mezőkövesd jelenlegi vezetőedzőjének is.

Az utóbbi öt évet töltötte légiósként a bekk (a képen ugyancsak Pozsonyban futballozó honfitársa, Holman Dávid mellett), a lengyel Wisla Krakkó, a kínai Jenpien Funde és a már említett Slovan Bratislava játékosa is volt. Ebben az idényben csak három mérkőzésen kapott szerepet a szlovák bajnokcsapatnál, amelynél decemberben jár le a szerződése.