Az év eleji átigazolási szezonban szerződött a szlovák élvonalbeli Slovan Bratislavához a 28-szoros magyar válogatott védő, Guzmics Richárd, aki azonban nem tudott alapemberré válni a Holman Dávidot is foglalkoztató együttesben.

A 32 éves játékos az előző idényben tíz alkalommal lépett pályára a pozsonyiaknál tavasszal – csak négyszer a kezdőcsapat tagjaként -, majd a most futó szezonban sem tudta meggyőzni edzőjét, aki csak három élvonalbeli bajnokin adott neki neki lehetőséget eddig. Honlapunk információi szerint Guzmics már a téli átigazolási szezonban csapatot válthat, nagy valószínűség szerint pedig újra az NB I-ben folytathatja pályafutását.

Úgy tudjuk, a magyar válogatott védőt öt élvonalbeli együttes is szívesen látná a soraiban, ám értesüléseink szerint jó eséllyel a Mezőkövesd lesz a befutó, miután a felek már meg is egyeztek a lényegi kérdésekben.

A rutinos hátvéd eddig csupán a Haladás színeiben lépett pályára az NB I-ben, 2008 és 2014 között 168 élvonalbeli meccsig jutott, két éven keresztül pedig csapattársa volt Kuttor Attilának, a Mezőkövesd jelenlegi vezetőedzőjének is.