Változott az élmezőny összetétele az NB I legjobb cserejátékosait illetően. Az ősszel még éllovas Böde Dániel (FTC) már nem vezeti ezt a speciális kimutatást (ami a csereként szerzett gólok számát illeti, hiszen a “kanadai” táblázaton még mindig az első a támadó), köszönhetően annak is, hogy a válogatott játékos a tavaszt kezdőcsatárként játszotta le eddig, és meg is hálálta Thomas Doll bizalmát két meccsen szerzett három góljával.

Az új “jolly joker” már a balmazújvárosi Rácz Ferenc, aki még a DVSC elleni bajnokin talált be remekül, így 3 gólja van a kispadról beszállva. Rácz már 14 találkozón játszott csereként az idényben, összesen 257 percet.

 

Üldözői között a hétvégén bukkant fel az a Koszta Márk (Mezőkövesd), aki csereként beszállva döntötte el klubja újpesti bajnokiját (3-2). A tavaly nyáron, a bajnok Honvédtól igazolt támadó középpályás két góljával (és egy gólpasszával) máris dobogósnak számít holtversenyben a legjobb cserék toplistáján.

Az edzők közül eddig Herczeg András lehet a legboldogabb a cseréivel, hiszen három játékosa is elérte már a két találatot a 2017/2018-as szezonban.

A leggólerősebb cserejátékosok az NB I-ben (becserélések száma, percek, gólok, gólpasszok száma)