A hét elején edzőváltáson áteső, a forduló előtt hétmeccses nyeretlenségi sorozatban lévő Honvéd a koronavírus-járvány által sújtott Kisvárda otthonába látogatott szombaton. Az első játékrész kevés igazi helyzetet hozott, gólt pedig egyáltalán nem.

Legalább húsz percig a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, majd két percre rá hatalmas lehetőség adódott a Honvéd előtt. Balogh jobb oldali beadása után Eppel két védő gyűrűjében mellre vette a labdát, próbálkozása a bal alsó sarok mellé ment. Válaszul Navratil lekészítése után Lucas állítgatás nélkül Tujvel kapuja fölé lőtt. Fél óra elteltével a hazaiak nyomtak – jobbára távoli lövésekkel és pontrúgásokból veszélyeztettek -, de rendre pontatlanul.

A félidő utolsó negyedórája abszolút felejthető játékot hozott.

Fordulás után megmaradt a gólínség, jobbára csak párharcokat, kisebb helyzeteket lehetett feljegyezni, elvétve akadt néhány védése a két kapusnak is a ködös, szürke időben. Az 56. percben Balogh fordult le az emberéről, 8 méterről eleresztett lövését Minca védte lábbal. A másik oldalon Sassá kapott jó labdát, majd a kifutó Tujvelben elakadt a játékszer.

A 67. percben csereként beálló Zlicic passzolt Hejnek, aki 24 méterről gondolt egy merészet, próbára tette Tujvelt, ám nem tudott túljárni a hálóőr eszén. A hajrában felpörögtek az események, a kisvárdaiak tovább rohamoztak – közel is jártak a gólszerzéshez Horváth csúsztatása nyomán -, a vendégek védekezésre kényszerültek, de jól zárt a kispesti retesz.

Az eredmény már nem változott, 0-0-val ért véget a találkozó, így a Honvéd immáron nyolcmérkőzéses nyeretlenségi sorozatot tudhat magáénak, ami az idei szezon legrosszabb teljesítménye az első osztályban.

NB I, 14. forduló

Kisvárda-Honvéd 0-0

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Kisvárda: Minca – Melnyik, Ene, Rubus, Hej – Cukalasz (Karaszjuk 87.) Lucas – Navratil (Zlicic 65.), Bumba, Sassá (Horváth Z. 65.) – Camaj (Jelena 87.)

Honvéd: Tujvel – Baráth, Kamber, Batik – Mezghrani, Gazdag, Hidi, Aliji (Szendrei N. 60.), Tamás K., – Eppel (Zsótér 85.), Balogh N.

Bódog: “Urbányi vérlázító módon fenyegette meg a játékosomat” – visszalőtt a Honvédtól menesztett edző