Bódog Tamás a Nemzeti Sportnak nyilatkozva jelezte, hogy Urbányi szavait követően nem tartja magára nézve kötelezőnek a hallgatási egyezményt, és szeretne pár dolgot tisztázni. Ezt követően az edző alaposan nekiment Urbányinak.

Bódog beszélt arról, hogy szerinte egyetlen olyan játékost sem igazoltak, akit ő kért volna, és a leigazolt játékosok között többen voltak olyanok, akik nem megfelelő erőállapotban érkeztek.

(…)Volt olyan játékos, aki az érkezésekor maga ismerte el, hogy legfeljebb tizenöt percet bír, mások hónapok, évek óta nem játszottak tétmérkőzést – fogalmazott Bódog.

Az edző durvábbakat is mondott, amikor kitért arra, hogy szerinte Urbányi István, mint sportigazgató kirohanásaival komoly gondokat okozott számára:

Ami nekem nagyobb gondokat okozott, azok a a sportigazgató kirohanásai voltak, mert mentálisan tett tönkre több labdarúgót, ami sok energiámat elvitte. Még a nyáron négy-öt játékossal közölte, keressenek csapatot maguknak, mert nem kellenek, aztán hogy maradnak, és dolgozzon velük a vezetőedző, hogy legyen önbizalmuk!

Megesett, hogy Urbányi István a csapat előtt fenyegette meg az egyik játékost vérlázító módon, de az sem szokványos edzői feladat, hogy a labdarúgók engem kérnek meg arra, szóljak már a sportigazgatónak, hogy ne zaklassa őket esténként telefonon. 

Az edző nem állt itt meg, arról is szólt ejtett, hogy Urbányi a csapatba követelt koronavírusból visszatérő, játékra nem kész labdarúgókat is:

A csapatba követelt olyan játékost, aki visszatérve a vírusfertőzésből a mért adatok szerint egy félidőt tudott játszani, annak is a kilencven százalékát oxigénhiányos állapotban – az orvosi útmutatás alapján ennél többet nem lehetett volna a pályán, de István nehezen értette meg ezt az indokot – állítja Bódog.

A teljes cikk itt érhető el!