Felejthető első félidőt produkált a Kisvárda és a Budafok. A történelem megismételte önmagát abból a szempontból, hogy a felek nem éppen kedvező időjárási körülmények között játszottak, ami csapatok játékán megmutatkozott. Legalábbis jó indulattal az első negyedórát tekintve hatványozottan igaz volt a látottakra. Augusztusban az özönvízszerű eső nehezítette a játékosok dolgát, most a heves hóesés – és a felesleges szabálytalanságok elkerülése – közrejátszhatott abban, hogy egyik fél sem vállalt nagy kockázatot.

A 15. percben mintha megpezsdült volna az élet a nagy iramúnak egyáltalán nem nevezhető mérkőzésen. Egy szép játékot követően Hej passzolt Sassának, aki Camajnak továbbított és egy igazítás után lőtt, Póser oldalra tudta tolni a labdát. Az ismétlést a budafokiak blokkolták. A csapatok csak egymást gyűrték, ami alaposan ráment a játék rovására.

a játékrészben csak egy kapura lövést lehetett feljegyezni.

A budafokiak nem hagyták ennyiben az egészet, egy gyors indítás után Kovács lőtt kapura, válaszul a kisvárdaiak szórványos tűzijátékot rendeztek a vendégek kapuja előtt – rendre pontatlanul. A 34. percben Cukalasz – szó szerint – kilőtte a stadionból a labdát, négy perccel később Melnik már közel járt a gólszerzéshez, próbálkozását a vendégek kapusa fogta.

A kisvárdaiak fordulás után ott folytatták, ahol a szünet előtt abbahagyták, többet birtokolták a labdát, támadtak, de a befejezéseknél pontatlanok voltak. Amikor azt hihettük, hogy megélénkül a játék képe, úgy zuhant vissza az elsőben látottakra.

A két edző is érezte, el kell csapatán a változtatás. Előbb a hazaiaknál az előző bajnokin az eltiltását letöltő brazil Viana, majd a vendégeknél Skribek állt be, a támadószekciókkal nem volt gond. A havazás alább hagyott, az utolsó percekre a hazaiak pár helyzetecskéig eljutottak,

de nem sikerült a gólvonalon túlra passzírozniuk a labdát.

A 87. percben egy szögletet a lecsorgót Viana 7 méterről félfordulattal jócskán a bal sarok mellé lőtte. Maradt a gól nélküli döntetlen, így Budafok az első, a Kisvárda pedig a második olyan találkozóját játszotta, amikor egyik kapusnak sem kellett a háta mögé nyúlnia a labdáért a kilencven perc során. Ami viszont tény: hó volt, gól nem a Várkerti Stadionban.

NB I, 12. forduló

Kisvárda-Budafok 0-0

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Kisvárda: Dombó – Melnyik, Rubus, Ene, Hej – Lucas, Cukalasz – Navratil (Kovácsréti 75.), Bumba, Camaj (Viana 65.) – Sassá

Budafok: Póser – Margitics, Nikolic, Romic, Huszti – Oláh, Micsinai – Szabó M. (Ihrig-Farkas 79.), Kulcsár (Skribek 65.), Zsóri – Kovács D.

NB I: 20 percnyi játék és több centiméteres seb – így van most az újonc alapembere