A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően  a Kisvárda csütörtökön hivatalosan is bejelentette, hogy Miriuta László veszi át az NB I-es együttes irányítását.

– Játékoskoromban nagyon megkedveltem Magyarországot, 1996 óta élek itt a családommal, azóta mindig is a választott hazámban szerettem volna dolgozni – mondta bemutatkozó nyilatkozatában Miriuta a szabolcsi klub hivatalos honlapjának. – Más kérdés, hogy Győrön kívül nem kaptam máshol lehetőséget, ott pedig négy éve úgy végződött a történet, hogy kizárták a csapatot az élvonalból.

Újabb esélyt azóta nem kaptam, ám dolgozni akartam, nem pedig a kanapémon ücsörögni, így természetesen elfogadtam a román csapatok felkérését.

Hálás vagyok a kisvárdaiaknak, külön is Révész Attila sportigazgatónak, hogy rám gondoltak, nagyon várom már a közös munka kezdetét. Addig is néhány nap pihenőre van szükségem, mert fárasztó idény van mögöttem.”

A magyar-román kettős állampolgárságú szakvezető a jövőről is beszélt.

“Sok magyar meccset láttam az elmúlt bajnokságból, néhány kisvárdait is, és a felkészülés kezdetéig alaposan tanulmányozom majd az új csapatom mérkőzéseiről készült felvételeket – fogalmazott Miriuta.

Nagy változás nem lesz a keretben, és az biztos, hogy újabb román labdarúgó leigazolását nem tervezem. Annak viszont külön is nagyon örülök, hogy együtt dolgozhatok Gheorghe Grozavval.”