Az OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati nyitómérkőzésén a Kisvárda a Debreceni VSC csapatát látta vendégül.

I. félidő

A találkozó első bő fél órája kevés helyzetet hozott, igazán egyik csapat sem tudta feltörni az ellenfél védelmét.

A 40. percben aztán Dzsudzsák ívelt fel egy szabadrúgást a félpályáról, amit Baráth fejelt a kapu irányába, de bólintása elkerülte Odyntsov kapuját.

Pár perccel később Varga lőtt kapura 20-22 méterről, a kisvárdai kapusnak hozzá kellett érnie, fölé tenyerelte a próbálkozást. A szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok.

II. félidő

A fordulást követően Makowksi fejelhetett kapura 7-8 méterről, de kísérlete középre ment, így Kosicky hárítani tudott.

Az 51. percben Deslandes kezezése után ítélt tizenegyest Zierkelbach Péter. A VAR néhány perces vizsgált után hagyta jóvá a játékvezető döntését. A büntetőt Bumba magabiztosan a bal alsóba passzolta, Kosicky a másik irányba vetődött, 1-0.

A 77. percben Camaj küzdötte be magát a tizenhatoson belülre és lőtt kapura, de a kapus hárítani tudta az éles szögből leadott lövést.

A 79. percben Sós verte meg emberét a bal oldalon, majd adta középre a labdát. Átadása kicsit Dorian Babunski mögé érkezett, így ő már nem tudta irányítani a labdát.

Néhány perccel később Prenga fejelt kapura egy jobbról beívelt szögletet, próbálkozása nem sokkal ment el a jobb kapufa mellett.

A 85. percben Baráth vetődve fejelt kapura az ötösről, a kapus már verve volt, de a felsőléc hárította a Loki középpályásának bólintását.

A lefújás előtt Camaj ballal vette célba a rövid felsőt, 7-8 méterről, de Kosicky a helyén volt és nagyot védett. A Kisvárda otthon tartotta a három pontot, így a csapat ideiglenesen megelőzte a második Puskás Akadémiát. A Loki továbbra is kilencedik.

OTP Bank Liga, 29. forduló

Kisvárda-Debreceni VSC 1-0 (Bumba, 53. – tizenegyesből)

Kisvárda: Odyntsov – Hei, Cirkovic, Prenga, Peteleu – Melnyik (Zlicic, 72.), Makowski (Karabelyov, 60.), Ötvös – Asani (Camaj, 72.), Mesanovic, Bumba (Navratil, 86.)

(cserék: Perehanec, Kravchenko, Camaj, Karabelyov, Zlicic, Navratil, Gosztonyi, Leoni, Rubus, Nagy M.)

DVSC: Kosicky – Kusnyír, Deslandes (Tischler, 90.), Pávkovics, Ferenczi – Varga (Bényei, 67.), Baráth – Bódi (Sós, 67.), Da. Babunski (Bévárdi, 90.), Dzsudzsák – Do. Babunski

(cserék: Hrabina, Nikolic, Szujó, Bényei, Sós, Baranyai, Rácz, Tischler, Bévárdi, Korhut)