A csakfoci.hu még vasárnap, elsőként jelezte, hogy távozhat posztjáról az NB I-ben másfél hónapja nyeretlen Kisvárda edzője, Miriuta László. A korábbi magyar válogatott középpályás vezetésével utoljára augusztus 24-én, az Újpest házigazdájaként örülhetett 3 pontnak az előző idényben a kiesés elől megmenekülő gárda.

Ráadásul a szakember az utóbbi időben többször is nyilvánosan jelezte, hogy erősíteni akar és kell a kereten, a klubvezetés azonban a jelenlegi játékosokkal is elérhetőnek látta, látja a célokat.

Az előzmények végül kedden hivatalosan is a szakításhoz vezettek, a Kisvárda közleményben jelentette be Miriuta távozását.

“A mai nappal közös megegyezéssel szerződést bontottunk vezetőedzőnkkel, Miriuta Lászlóval. Klubunk és a vezetőedző futballról alkotott elképzelései különböztek, és

elébe szeretnénk annak menni, hogy a felek között kialakult korrekt viszonyt a későbbiekben valami megfertőzze.

A keddi megbeszélés után úgy döntöttünk, hogy megköszönve Miriuta László nálunk végzett munkáját, elválnak az útjaink egymástól.

Egyúttal ezzel is lehetőséget biztosítunk Miriuta Lászlónak, hogy a csapatunkkal elért jó eredményeket meglovagolva, a későbbiekben, akár már a közeljövőben új csapatot találjon magának.

Ehhez és a további karrierjéhez is nagyon sok sikert kívánunk” – olvasható a kisvardafc.hu oldalán a közel sem mindennapinak mondható bejelentés.

Sajnálom, hogy így alakult, de szeretném megköszönni a lehetőséget, amit Kisvárdán kaptam. Sok sikert kívánok a továbbiakban a csapatnak és a klubnak is, kívánom a szurkolóknak, hogy a folytatásban is sok örömüket leljék a csapat szereplésében – kommentálta távozása hírét Miriuta.

A hét első, kedd délutáni edzését Kocsis János és Bodnár László assisztensedzők, valamint Szabó Attila kapusedző irányította Kisvárdán.

NB I: Így büntette meg az MLSZ a Kisvárdát a Cseri-balhé miatt