Eldőlt, hogy Bódog Tamás távozása után a Kisvárda vezetőedzője Supka Attila lesz – jelentette be szerda délelőtt a klubhonlap. Az 57 esztendős pro-licences szakember aláírta szerződését, de személyes bemutatása egyelőre várat magára.

A kisvárdai honlap megjegyzi, hogy az 57 éves tréner megkezdte a keret feltérképezését, a csapat korábbi mérkőzéseinek elemzését, miközben folyamatos kapcsolatban áll Révész Attila sportigazgatóval, aki jelenleg a csapat megerősítésén dolgozva külföldön tartózkodik.

Supka Attila irányításával július 14-én kezdődik meg csapatunk felkészülése a klub történetének harmadik NB I-es idényére, ám az új vezetőedző már korábban Kisvárdára érkezik, hogy megismerkedjen kollégáival és a körülményekkel.

A magyar tréner kinevezése már csak azért is lehet meglepő, mert Révész egy héttel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy két portugál edzővel is tárgyalt, az egyikük João de Oliveira Janeiro, aki az elmúlt idényben az NB II-ben 12. helyen végző Szeged trénere volt.

– Magyar edzőben nem tudok gondolkodni, annyit csalódtam az utóbbi években, mert magasra tettem a mércét… Nem kell olyan edző, nem akarom mondani, mint kicsoda, aki alighogy elkezdődött a meccs, beparkolta a csapatbuszt a tizenhatosunkra, aztán végigvédekezte a mérkőzést – nyilatkozta egy héttel ezelőtt a sportigazgató.

Révész Attila, a klub sportigazgatója most az M1 aktuális csatornának elárulta, hogy Bódog Tamás távozása után először spanyol-portugál vonalon indultak el és volt is olyan portugál jelölt, akivel előrehaladott tárgyalásokat folytattak, de végül olyan véleménykülönbségek merültek fel, amelyek meghiúsították a megállapodást.

A sportigazgató emlékeztetett rá, Supka Attila korábban a Debrecennél és a Honvédnál is komoly sikereket ért el, majd hozzátette: kompromisszumkész, együttműködő edző, aki megértette a klub elvárásait. Ezen felül George Hemingway, a Honvéd korábbi tulajdonosa is biztosította őt arról, hogy a szakember megbízható, és – ami a Kisvárda számára nagyon fontos – az utánpótláskorú játékosokra is figyel, adott esetben a képzésükben is segít.

– Attila nemcsak a vezetőedzői szerepet vállalja, hanem a klubunk teljes működésében részt fog venni – jegyezte meg Révész Attila, aki arról is beszélt, hogy a következő szezonban is szeretnének előrelépni, a csapattal szemben elvárás, hogy a bennmaradást korábban biztosítsa be, mint az elmúlt két esztendőben.

Supka legutóbb a másodosztályú Szombathelyi Haladásnál tevékenykedett 14 mérkőzés erejéig, előtte pedig a Budapest Honvéd vezetőedzője volt másfél éven keresztül, de korábban megfordult többek között Szegeden, Sopronban, Pécsen, Zalaegerszegen, Debrecenben és Békéscsabán is.