A kisvárdai klubhonlap szerda délután közzétette, hogy megszületett az edzői stábot érintő döntés, a Miriuta László távozása után kinevezett Kocsis Jánost és csapatát december végéig megerősítették szerepkörében. Visszatér a felnőtt csapathoz Dajka László is.

– Házon belül oldjuk meg az edzőkérdést december végéig – jelentette ki Révész Attila sportigazgató. – Kocsis János évek óta tagja az edzői stábnak, beugróként többször látta már el a megbízott vezetőedzői szerepkört, munkájával rendre elégedettek voltunk.

Megérett arra a helyzet, hogy bizonyítási lehetőséget kapjon, így december végéig ő vezeti azt az edzői csapatot, amelynek korábbi vezetőedzőnk, Dajka László is tagja lesz.

Az ő újbóli megbízatására a pro-licences végzettsége miatt is szükségünk van, de aktív résztvevője lesz a napi munkának, ahogy a legutóbbi szerepvállalásakor, úgy most is számítunk a tapasztalatára. Fontos számunkra fiataljaink felfelé áramoltatása, ennek az utóbbi hónapokban az akadémiánkon képzési igazgatóként foglalkoztatott Dajka László volt a felelőse, így ebben a kérdésben ő biztosítja a folytonosságot. Éppen ezért Dajka László megtartja az utánpótlásban betöltött feladatát is, mert nagyon fontos számunkra a jelenlegi magas szintű nevelőmunka folytatása, a fiatalok felkarolása. Nem fordulhat elő az, ami a legutóbbi meccsünkön, hogy a hiányos a cseresorunk, miközben a második csapatunkból többeket is be lehetett volna nevezni a meccskeretbe.

Révész hozzátette, hosszú ideje tagja az edzői csapatnak Kocsis János mellett Erős Gábor és Bodnár László is, ők ugyancsak tudják mik az elvárások, hiszen az elmúlt öt-hat évben Révész edzői korszaka alatt is az irányítása alá tartoztak, akár játékosként, akár kollégaként.

– Meglátjuk, mit tanultak ebben az időszakban, mennyire sikerült őket felkészíteni, és döntéshelyzetben hogyan látják el feladatukat – folytatta Révész Attila. – Ők így együtt továbbra is egy csapatban dolgoznak, Kocsis János vezetésével, de utóbbi meccsel majd a jövőben, vagyis ő áll majd ki a kispad elé, és instruálja a csapatot. A szabályoknak megfelelően a médiával Dajka László tartja majd a kapcsolatot, ő nyilatkozik majd a mérkőzéseket követően is, de szakmai kérdésekben a döntő szót Kocsis János mondja ki. Ismétlem, eljött az idő arra, hogy helyzetbe hozzuk a saját nevelésű edzőinket is, ez azért is fontos, hogy az utánpótlásunkban alkalmazott játékrendszer hasonló legyen, mint a felnőtteknél.

Megerősítve: Miriuta már nem a Kisvárda edzője – rendhagyó módon menesztették