Csupa vereséggel a tabella utolsó helyén állt a Kisvárda, amikor Kondás Elemér helyére Dajka László érkezett a kispadra augusztus elején. Azóta a csapat döntetlen ért el Diósgyőr és a Puskás Akadémia ellen és győzelemmel távozott a Hidegkuti Stadionból.

Dajka László a Digi Sport Reggeli Start című adásában mesélt az elmúlt hetekről, az indulásról.

“Pszichésen nem voltak a legjobb állapotban a játékosok, a fizikális felkészítést viszont gondosan elvégezték az elődeim. Ezért egy kis pszichológiával, egy kis pedagógiával kezdtem a terápiát, leültem beszélgetni a játékosokkal. Valakivel tolmáccsal, valakivel tolmács nélkül.

Persze bizonyos pszichológiai javaslatokat nem ugyanaz tolmácson keresztül átadni, mint nélküle. Megpróbáltam úgy csinálni, hogy mindez működőképes legyen, s egyelőre úgy látom, működik is.”

A klub ügyvezetőjének, Révész Attilának mindig markáns véleménye van csapata játékáról, és soha nem rejtette véka alá azt sem, hogyan látja az aktuális vezetőedző munkáját.

“Attilának szenvedélye a labdarúgás, van egy filozófiája róla. Sokat beszélgetünk, én is próbálom meggyőzni őt bizonyos dolgokról, ő is engem. Amíg ez így marad, nem lehet probléma”

– magyarázta Dajka László. A csapat kialakítani tervezett stílusáról annyit mondott, stabil védekezésből akarnak kiindulni, és labdabirtoklási fölényt szeretnének kialakítani az ellenfelekkel szemben, hiszen így kevesebbet kell futni. Kiemelte, a kitűzött célokat egyelőre sikerült megvalósítani, hisz zártabbá vált a védekezésük, és a labdát is sokkal nagyobb arányban birtokolják.

Rizikós a légiósdömping

Mivel a Kisvárda hemzseg a légiósoktól – az MTK ellen kilenc, a Diósgyőr ellen hét külföldivel a kezdőben állt fel a csapat –, Dajka az ebben rejlő veszélyről is szót ejtette az interjú során.

Az igazán jó magyar labdarúgó drágább jelenleg, mint a külföldi. Viszont a magyar játékost jobban ismerjük, mint a külföldieket, akik idejönnek, így ezekben az igazolásokban nagyobb a kockázat. Télen biztos lesz változás a keretben, de én annak szurkolok, hogy minél kevesebb legyen, mert az azt bizonyítja, hogy működik a csapat.

Végezetül a tréner arra is kitért, mekkora feszültséget hordoz magában egy NB I-es csapat vezetőedzői posztja.

Hogy mekkora a nyomás rajtam? Ha tetőfedést vagy veseműtétet kérnének tőlem, arra azt mondanám, hogy uraim, én itt meg fogok bukni. Most ettől nem tartok, ez a szakmám, nekünk NB I-es edzőknek el kell tudnunk viselni ezt a terhet.