Az OTP Bank Liga első fordulójában, a Gyirmót-MTK bajnokin az első félidő végén elment a világítás, és csak komoly erőfeszítések árán sikerült olyan helyzetbe hozni a villamoshálózatot, hogy be tudják fejezni a mérkőzést. Az már kiderült, hogy az áramkimaradást földkábel hiba okozta. A szerencse az, hogy a hiba a szünetben keletkezett és a szakembereknek sikerült a három fázisból kettőt visszaállítani, így csökkentett fényerővel ugyan, de le lehetett játszani a mérkőzést – írja a gyirmotfc.hu.

Amely hozzáteszi, hogy azóta a teljes villamos hálózat át lett vizsgálva és az esetleges hiba gócpontokon elvégezték a villamos szakemberek az ellenőrzéseket és javításokat. Többek között a játéktér melletti elektromos elosztó doboztól mind a négy villanyoszlophoz új földkábel került behúzásra.

Ma délután pedig elvégezték a tesztet, s mintegy 3 órán keresztül üzemeltették a világítást annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak annak működőképességéről. Amennyiben a teszt jól sikerült, szombaton, 20:30-tól az Alcufer Stadionba kilátogató nézők már teljes fényerőben láthatják, ahogy a hazaiak összecsapnak a MOL Fehérvárral.