Az MLSZ kijelölte az OTP Bank Liga hétvégi, 14. fordulójának játékvezetőit. A hétközben nemzetközi találkozókat vezető bírók (Kassai Viktor, Vad II István) ezúttal nem kaptak szerepet.

Érdekesség viszont, hogy a Manchesterben nagyot hibázó és “kamu 11-est” befújó Kassai ottani segítője, Bognár Tamás ismét alapvonali játékvezető lesz, méghozzá a Kisvárda-Újpest találkozón, kevesebb mint 72 órával a számára is rosszul elsült Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

Mint írtuk, Bognár volt az, aki nem észlelte, hogy a szerdai BL-meccsen Raheem Sterling nem az ellenfél lábában, hanem a földbe rúgása következtében esett el, így nem járt volna büntető a City-nek az ukrán Sahtar Donyeck ellen. Mivel Kassai eközben picit lemaradva követte az akciót és nem volt megfelelő szögben, csak Bognár jelzésére ítélhetett volna helyesen, így viszont ő és a segítője is nagyot bakizott. Mint arról beszámoltunk, Bognár az eset miatt kemény kritikát is kapott külföldön.

Ami pedig a többi hétvégi találkozót illeti: a Ferencváros szombathelyi vendégjátéka során Farkas Ádám fújja majd a sípot, Iványi Zoltán a DVTK-DVSC keleti presztízscsatát vezeti, míg Solymosi Péter majd vasárnap dirigál Mezőkövesden, ahol az EL-főtáblás MOL Vidi FC szerepel.

OTP Bank Liga 14. forduló – bíróküldés

November 10., szombat:

14:30: DVTK – DVSC (Iványi Zoltán)

17:00: MTK Budapest – Puskás Akadémia (Berke Balázs)

17:00: Kisvárda – Újpest FC (Németh Ádám)

17:00: Paksi FC – Budapest Honvéd (Szőts Gergely)

19:30: Haladás – Ferencváros (Farkas Ádám)

 

November 11., vasárnap:

15:30: Mezőkövesd – MOL Vidi FC (Solymosi Péter)