Hosszú gólcsendet tört meg a Kisvárda ellen Kenan Kodro, a MOL Fehérvár FC támadója. A 28 éves játékos a molfehervarfc.hu-nak beszélt arról, mit jelentett számára, hogy sikerült újra betalálnia.

Egy csatár számára a gólok mindig nagyon fontosak. Azzal, hogy az első 11 meccsemen lőttem tíz gólt, mindenki azt szokhatta meg tőlem, hogy mindig betalálok. Néha jól alakulnak a dolgok, de most a 8-9, gól nélküli mérkőzés azért furcsa volt. De folytattam a munkát, hittem magamban és ez kellett ahhoz, hogy jöjjenek a lehetőségek és a gólok – mondta Kodro.

A Vidi a hétvégén háromgólos hátrányból fordította Kisvárda ellen, és végül 5-3-ra diadalmaskodott. A bosnyák csatár beszélt arról is, hogyan tudott felállni a Fehérvár.

– Azért a Kisvárda ellen 0-3-nál a 11. percben elég nehéz volt az eredményjelzőre nézni. Ugyanakkor abban a pillanatban az egész csapat és én is azt mondtuk, hogy itt most elég, neki kell állnunk focizni. Azt hiszem, ott az egész csapatban átkattant valami, félretettük az eredményt, elkezdtünk hinni magunkban és elkezdtünk játszani, hiszen úgy gondolom, hogy nagyon jó játékosok alkotják a csapatot, és meg is akartuk ezt mutatni. Ez sikerült is, meg tudtuk fordítani az eredményt, és ehhez az kellett, hogy ne törődjünk azzal, hogy hátrányban vagyunk, csak menjünk és próbáljunk gólokat szerezni. 

Kodrónak ebben a szezonban már 11 gólja és három asszisztja van, csatártársa, Nikolics Nemanja pedig 12 találatnál jár minden sorozatot figyelembe véve.

Nikóval az első pillanattól kezdve nagyon jó a kapcsolatom. Ő volt az első, aki segített beilleszkedni, aki biztatott, talán ez amiatt is van, mert ugyanazon a poszton játszunk, 9-es, 10-es pozícióban. Ezt cserélgetni is tudjuk, de alapvetően mindketten csatárok vagyunk, emellett jól tudunk együttműködni, ha együtt vagyunk a pályán. Bár nem tudom pontosan a statisztikákat, de amikor egyszerre játszottunk, valamelyikünk mindig betalált és győzni is tudtunk – fogalmazott Kodro, aki már a hétvégéről is beszélt.

Kemény meccsre számítok az MTK ellen is. Végre jobb szériában vagyunk, magunk mögött hagytuk a hét vereséget és tudtunk egymás után kétszer is nyerni. Ez kell, hogy hajtson minket, még 7 mérkőzés van hátra a szezonból, elsősorban magunkban kell hinnünk és csak utána foglalkozni az ellenféllel. Ezzel együtt az MTK egy jó ellenfél lesz, nekik is győzelemre kell játszani, hiszen hátul vannak a tabellán. Nekünk magunkra kell koncentrálnunk, a lehető legjobban felkészülni, győztes mentalitással pályára lépni és nyernünk kell – zárta a Vidi-támadó az interjút.