Mezőkövesd-Balmazújváros 0-0

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – Igazságos eredmény született, az első félidőben mi voltunk jobbak, a másodikban a hazaiak kerültek fölénybe. Mélyről indult ez a csapat, de eljutottunk oda, hogy nehezen vernek meg minket, négy meccse veretlenek vagyunk, de sajnos a győzelemhez több kell. A téli szünetben ezen fogunk változtatni. A meccs előtt arra készültünk, hogy tudunk majd focizni, de sajnos a pálya erre nem volt alkalmas. (mezokovesdzsory.hu)

Horváth Ferenc (Balmazújváros): – Nehéz ezt a meccset szakmailag értékelni a körülmények miatt.

Megkérdezném, hogy aki ezt kitalálta, hogy ilyen időben kell meccset játszani, az hogyan is gondolta ezt? Miért kell ennyi meccset játszani ősszel, miért csak annyit tavasszal? Jó lenne, ha az értékelné a meccset, aki ezt fent kitalálta.

Igazságos a döntetlen, mert futballról nem lehetett beszélni, ha valamelyik csapat szerencsés, az nyerhetett volna. Sajnos kieső helyre estünk vissza, miután a Haladás háromszor nyert, de este számolják majd a libákat. (mezokovesdzsory.hu)

Puskás Akadémia-Újpest 2-1

Nebojsa Vignjevic (Újpest):

Csalódott vagyok, soha nem hittem volna, hogy azt az arcát látom a fiúknak, amikor nem csapatként lépnek pályára, és sem védekezésben, sem támadásban nem nyújtanak semmit. Az első 45 percben nem voltunk ott a meccsen, nem harcoltunk, könnyű gólokat kaptunk.

A félidőt követően már máshogy álltunk a találkozóhoz, nagy nyomás alatt tartottuk a hazaiakat, de a második, egyenlítő gólt már nem sikerült megszereznünk, de meg sem érdemeltük volna. Nagyon fontos, hogy akkor is stabilan tudjunk futballozni, amikor nem megy a játék, nem szabad ilyen könnyű gólokat ajándékozni az ellenfeleinknek. (ujpestfc.hu)

Haladás-Videoton 1-0

Michal Hipp (Haladás): – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl a bajnokság egyik legerősebb csapata ellen. Alázattal készültünk, hiszen ezúttal is egy esélyesebb csapat volt az ellenfelünk. Bár az ellenfél többet tartotta a labdát, nekünk voltak nagyobb ziccereink. Nem szerencsével nyertünk, hanem jobb játékkal. Nagy köszönet a fiúknak a mai teljesítményért, Grumic új szerepkörben is remekül teljesített, a cserék jól szálltak be, Mészáros Karol pedig eldöntötte a meccset. Egy hónapja, amikor érkeztem, megbeszéltük, mit szeretnénk játszani.

A csapategységet és a küzdést helyeztük a középpontba, a játékosok pedig elfogadták a segítő kezet. A szurkolók előtt is le a kalappal, és sajnálom, hogy vége az őszi idénynek. A mai mérkőzésen egyébként öt olyan játékos játszott, aki korábban mellőzött volt, és ők is remekül teljesítettek.

A Haladás vezetőedzője a csakfoci.hu-nak elmondta, a mérkőzésen több helyzetet is kihagyó Mészáros Karolt azért hagyta a pályán, mert bízott benne, hogy a fáradó védők között ki tudja használni a gyorsaságát. Arra a kérdésre pedig, hogy miért nem vetette be a két hete „csodagólt” szerző Kiss Tamást, úgy felelt, a 17 éves játékos azóta is nagyon jól edz, de ezen a meccsen többször is reagálni kellett, hiszen Ramost és Halmosit is sérülés miatt kellett lecserélni. A pontrúgásokra és a taktikára figyeltek a végén, ezért nem érkezett a pályára ezúttal az alacsonyabb termetű Kiss Tamás. A vezetőedző hozzátette, ezúttal is a belső érzései alapján döntött, és ezek a megérzései az elmúlt fordulókban bejönnek.

Marko Nikolic (Videoton): – Gratulálok a Haladásnak a győzelme mellett a gyönyörű stadionjához, és ahhoz a remek atmoszférához, ami uralkodott a mai meccsen. Szép évet zárunk, hiszen meneteltünk az Európa Liga selejtezőjében, szinte végig vezettük a bajnokságot, a végére viszont elfogytunk. Elfogyott az energia, a fókusz és a szerencse is, hiszen két kapufát lőttünk, kihagytuk a tizenegyest, a végén pedig egy kontrából kaptunk gólt, persze tudom, a szerencse nem faktor. Tisztában vagyok vele, hogy min kell változtatnunk a jövőben. Hozzáteszem, tovább jutottunk az EL-ben, mint tavaly, több pontot szereztünk a bajnokságban is, tehát vannak pozitív dolgok, de nekem ez nem elég, többet szerettem volna elérni. Tudom, hogy léphetünk tovább.

Nikolicnak felvetettük, talán rövid volt a kispad a mai mérkőzésen, ahol többségében fiatalok ültek.

– Ez igaz, de a mai napon különböző okok miatt ezek a játékosok álltak rendelkezésre, velük kellett volna győznünk – reagált a tréner.

Honvéd-Paks 1-0

A menesztett Erik van der Meer (Honvéd):

A Honvéd-edző vicces búcsúszavai: „A szurkolók dalba foglalták a nevemet”

Csertői Aurél (Paks): – Mivel ez volt az utolsó találkozó az évben, ezért tudtuk, hogy nagy elánnal fogja magát belevetni a meccsbe a Honvéd. Mi nagyon pontatlanok voltunk, és azokat a kontrákat, amiket az első félidőben vezettünk, nem tudtuk lejátszani, ami nagy hiba az NB I-ben. Beszorított bennünket a Honvéd, mégsem éltünk azokkal a lehetőségekkel, amelyek adódtak számunkra. A kapott gólt követően átvettük a kezdeményezést, ami talán a lelki felszabadultságnak is köszönhető, hiszen minden mindegy alapon futballozhattunk. Számos helyzetet alakítottunk ki, de egyetlen egyet sem tudtunk értékesíteni. Sajnos ez mostanában jellemző lett ránk, amin tavasszal mindenképp változtatnunk kell. Ez ellen a Honvéd ellen ma nem lett volna szabad kikapnunk, mi voltunk önmagunkhoz képest gyengébbek. (paksifc.hu)

Diósgyőr-DVSC 3-2

Bódog Tamás (Diósgyőr): – Jó újra nyerni! Az első félidő alapján megérdemelten nyertünk, de a DVSC erejét mutatja, hogy amit a második félidőben, emberhátrányban produkált, az parádés volt. Kétszer-háromszor szerencsénk volt, mindamellett, hogy nekünk is voltak hatalmas lehetőségeink.

Az első félidő talán az egyik legjobb félidő volt, mióta a DVTK kispadján ülök. Megvoltak a területre belépések, a labda nélküli elmozgások, agresszívak voltunk, indultunk, a párharcokat megnyertük. Ha ezt a teljesítményt 90 percen keresztül meg tudnánk valósítani, akkor lennénk igazán jó csapat, persze, így is jó csapat vagyunk.

Gratulálok a DVSC-nek is, nagyon jó csapatot csinált a kolléga úr! Összességében, ha abból indulok ki, hogy tavaly éppen bennmaradtunk, akkor előre léptünk, fejlődtünk. Eljutottunk oda, hogy majdnem minden mérkőzésen reális esélyünk van a győzelemre. Van hová fejlődni, továbblépni, megelégedni nem fogunk. Bízom benne, hogy jó felkészülés után még erősebbek leszünk! (dvtk.eu)

Herczeg András (DVSC): – Mindenekelőtt gratulálok a DVTK-nak! Az első húsz percben veszélyesebbek voltak, fölénk nőttek agresszivitásban, a párharcokat is megnyerték. Rúgtak is két gólt egy bedobás, valamint egy szabadrúgást követően. Ezt követően fokozatosan feljöttünk, megszereztük a szépítő találatot is. Nem tudom, mi történt az első félidő lefújása után, mi váltotta ki az indulatokat, de sajnos elveszítettünk egy játékost. Sosem tudjuk meg, mi történt volna, ha a második játékrészben is teljes létszámban tudjuk folytatni a találkozót, hiszen 10 emberrel is benne volt az egyenlítés a mérkőzésben. Örök tanulság, hogy higgadtan kell játszani, nem szabad elveszíteni a fejünket semmilyen vélt, vagy valós sérelem miatt. A csapatnak a második félidei játékáért, és az akaratáért, illetve az egész őszi szereplését gratulálok, hiszen nagyszerűen teljesítettek a játékosok, a dobogón végeztünk a szezon végén. Nagyon sajnálom a mai vereséget, és bosszús vagyok a két kiállítás miatt, mert elvesztettünk két meghatározó játékost, nehéz lesz úgy elkezdeni a felkészülést. (dvtk.eu)