Mint ismert, óriási botrány után ért véget a múlt heti Craiova-Budapest Honvéd Európa Liga-selejtező: a mérkőzés 120. percében a játékosok dulakodni kezdtek az alapvonalnál, közben pedig a román szurkolók pályára dobtak egy hanggránátot, ami a játékvezető mellett robbant fel közvetlenül, valamint egy öngyújtóval is fejbe találták a skót Arnold Huntert.

A mérkőzés félóra szünet után folytatódott, majd a tizenegyespárbajt a Craiova nyerte, közvetlenül a lefújást követően pedig a Honvéd már jelezte is, hogy óvást nyújt be az Európai Labdarúgó Szövetség felé. Az UEFA hétfőn, órákig tartó meghallgatás és ülés után elutasította a Budapest Honvéd óvását, mondván a történtek nem befolyásolták a mérkőzés végkimenetelét, így a pályán kialakult eredmény maradt érvényben. A románok némi pályabezárással (3 mérkőzés) és pénzbüntetéssel (60 ezer euró) megúszták az esetet.

A kispestiek hivatalosan is folytatják küzdelmüket igazukért, eközben a szurkolóik látványos módot választottak arra, hogy kifejezzék nemtetszésüket a döntés ellen.

A Honvéd-ultrák csütörtökön, a Craiova és az AEK Athén EL-mérkőzésének (0-2) ideje alatt a budapesti Szabadság-hídon görögtüzeket gyújtottak, illetve egy jókora “UEFA=Mafia” feliratú molinót is kifeszítettek.