Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Honvéd légiósa, Dark Kadima Kabangu ősszel pedzegette, karrierje szempontjából elhagyná a kispestieket. A 24 éves futballista akkor egy ember miatt úgy érezte, hogy pályafutása szempontjából, jobb, ha eligazol. Az illetőt nem nevezte meg, de minden bizonnyal az akkori vezetőedző, Erik van der Meer-re gondolt, aki nem adott túl sok bizalmat a támadónak.

A holland szakember szezon közbeni menesztése után Supka Attila vette át a Honvéd irányítását, aki már egyáltalán nem számolt az afrikai játékossal a bajnokságban, valamint a Magyar Kupában sem.

A kongói csatár a tavaszi idényben az NB III-ban játszott többnyire, ahol hét meccsen egy gólt rúgott.

Csodálatos időszakot töltöttem veletek szurkolókkal és csapattársakkal a Honvédnál. Szomorúan jelentem be az azonnali távozásomat ettől a legendás klubtól. Nem kaptam meg a lehetőséget, hogy megmutassam tehetségemet és identitásomat, mint futballista, de kellő motivációval, és a családom, valamint a barátaim ösztönzésével keresem a további kihívásokat. A legjobbakat kívánom a Honvédnak az Európa Ligában, örökké a szívemben maradtok, mint Magyarország legjobb klubja – búcsúzott az Instagramon a futballista.

Kabangu 2016 februárjában igazolt a Honvédhoz a Saint Eloi csapatától, ez idő alatt 12 tétmérkőzésen játszott, és 2 gólt szerzett.

Arról egyelőre még nincs információ, hogy a kongói játékos hol folytatja pályafutását.

Hivatalos: Az MTK-hoz igazolt Kispest legkisebb királya – videó