Mint ismert, március 16-án függesztette fel a Magyar Labdarúgó Szövetség a bajnokságokat, a Budapest Honvéd játékosai azóta egyéni edzésterv szerint, otthon készülnek, a klubhonlap sorozatában pedig az NB I-es kerettagok napjairól számolnak be, ezúttal a középpályás, Hidi Patrik árult el részleteket az otthonlétről.

– Jól vagyunk, minden rendben velünk – kezdte Hidi Patrik. – Már reggel elmentem futni, miután hazaértem, jöhetett a közös reggeli. Reggelente futás a program, délután pedig otthon edzem, amikor jó idő van, akkor teraszon, most a lakásban oldom meg ezt a feladatot. A combsérülésem miatt Hajdú Attila gyógytornászunktól is kaptam gyakorlatokat, ebből a szempontból minden rendben, de rossz egyedül, rossz foci nélkül, és az is nehéz, hogy nem tudjuk, meddig tart ez az állapot.”

Hidi Patrik hozzátette, így több idő jut a családra, a párjára és kisfiára, ami természetesen jó dolog, ezzel együtt az ő élete is felborult azzal, hogy odalett a megszokott ritmusuk, nincsenek edzések, nincsenek meccsek. Középpályásunk elmondta, pozitívum, hogy most még el lehet menni futni, ha további szigorítások következnek, az még nehezebbé teszi majd a helyzetet, a formában maradást.

– Próbálunk minél többet foglalkozni a picivel, mesét nézünk, játszunk, a közelben van egy erdő, az elhagyatottabb részére elmegyünk sétálni, aztán ebéd után alvás, játék, így telnek a napjaink. No meg persze főzés, mosás, takarítás, segítek a házimunkában – jegyezte meg Hidi Patrik, a háttérben pedig párja helyeselt. – Az étkezésre nagyon kell figyelni, főleg így, hogy egész nap itthon vagyunk, nem is szabad ugyanúgy táplálkozni, kisebb a terhelés, ezért kevesebbet ehetünk.”

Egy korábbi cikkben a kispestiek másik középpályása, Gazdag Dániel azt kérte Hiditől, hogy a március 29-én 16 hónapos kisfiával passzoljanak legalább négyet, a próbát pedig sikerült is teljesíteni.