Legutóbb közel 12 éve kapott legalább öt gólt a Budapest Honvéd csapata a bajnokságban, ez a sorozat szakadt tehát meg szombaton, az Üllői úton, a Ferencváros ellen elszenvedett 5-2-es vereséggel. 2006 áprilisában az Újpest 7-0-ra ütötte ki a kispestieket, úgy, hogy mind a hét lila-fehér gólt más-más játékos szerezte. Abban az idényben egyébként a Lokitól egy hatost is kapott a Honvéd.

Mindez egyébként azt is jelenti, hogy a Hemingway-érában ennyi gólt még egyszer sem kapott a bajnokságban a Honvéd, hiszen a tulajdonos csak 2006 nyarán vette át az irányítást a piros-feketéknél.

Az azóta eltelt bő egy évtizedben (és 360 meccs alatt) maximum négy kapott gólig jutott a Honvéd a bajnokságban (a kupában is 2008-ig kell visszamenni egy 7-0-s, DVSC elleni zakóig), de négy gólt is csak a Vasas szerzett ellenük (tavaly ősszel) az utóbbi három és fél évben.

A Marco Rossi időszakára jellemző fegyelmezettebb védekezés Erik van der Meer idején már kevésbé volt látható, és úgy tűnik, Supka Attilának is a hátsó alakzattal kell majd inkább foglalkoznia a következő napokban, ha eredményesebben akar szerepelni régi-új csapatával, mint tette azt a Groupama Arénában (még ha a kapott gólok száma nemcsak a védőktől, hanem a csapatvédekezéstől is függ).

Az öt kapott gól annak fényében is érdekes, hogy a Honvéd védelmében három új igazolás (Kosút, Kukoc és Heffler T.) is szerepet kapott a szombati találkozón, ami azt mutatja, hogy úgy érezték télen a klubnál, szükség van erősítésre hátul, igaz, az öt kapott gól azt mutatja, hogy a csapat védekezése ettől nem lett stabilabb egyik pillanatról a másikra.