Öt labdarúgó távozik Kispestről a szezon végeztével: kölcsönszerződésének lejárta után Ikenne-King Patrick George az MTK-hoz, korábbi hírünknek megfelelően Mayron George a dán élvonalbeli Midtjyllandhez tér vissza.

A Honvédnál korábban hat évet töltő Ikenne-King a bajnoki cím után kupagyőztes is lett Kispesten, a jobb oldali védő az elmúlt szezon során 13 bajnokin és négy kupameccsen lépett pályára, a télen igazolt George pedig 11 mérkőzésen 1 gólt szerzett.

Az extrém kinézetű és olykor viselkedésű Tonci Kukoc szerződését nem hosszabbították meg, míg Lefkovits Robi esetén a klub nem él az opciós jogával, így ők is elhagyják a Honvédot. A szezon nagy részét sérülés miatt kihagyó kapussal izraeli sajtóhírek szerint magasabb fizetése miatt nem hosszabbítottak a vezetők. Kukoc másfél éven keresztül volt a Honvéd játékosa, az elmúlt idényben 27 tétmeccsen 3 gól és 7 gólpassz volt a mérlege.

A szezon elején a botrányos Craiova elleni Európa Liga-selejtezőn keresztszalag-szakadást szenvedő, majd a tavasz végére felépülő hálóőr kilenc tétmeccsen szerepelhetett, hét gólt kapott, négyszer viszont sikerrel őrizte meg a kapuját a riválisok támadói elől.

Macdonald Niba nyolc NB I-es és hat Magyar Kupa-találkozóval búcsúzik.

Lanzafame és Kesztyűs is marad

A Kispestről távozó játékosok mellett a klub a szerződésnek megfelelően a kölcsön után megvásárolta a Ferencvárostól Davide Lanzafamét, akinek 2021 nyaráig érvényes szerződése van, továbbá a kölcsönszerződés lejárta után érvényesítette opciós jogát, így a Pakstól igazolt Kesztyűs Barna a következő két évben a Honvéd színeiben futballozik majd.

Honvéd: Alig tudott játszani, de máris távozhat – a magasabb fizetése is a háttérben lehet