Több szerb sajtóorgánum arról számolt be, hogy Nenad Lukic, a helyi élvonalbeli bajnokságban szereplő Topolyai SC szerb válogatott támadója utolsó mérkőzését játszotta a vajdasági klub színeiben, mivel jó esély mutatkozik arra, hogy mindenben megegyezett a Honvéddal.

A 1,5 millió euróra becsült 28 éves csatár távozására utalhat, hogy vasárnap a Metalac ellen 4-2-re megnyert bajnokin, amikor lecserélték, több játékost is átölelt, elköszönt Mladen Krstajic vezetőedzőtől és napokon belül aláírhat a 14-szeres magyar bajnokcsapathoz.

Lukic rendkívül termékeny időszakot tudhat mögött a Topolyában: két és fél év alatt összesen 90 mérkőzésen 47 gólt lőtt és 28 gólpasszt jegyzett. A 2020/21-es szezonban 42 meccsen 21-szer talált be és 17 assziszttal segítette társait, valamint az előző szerb Szuperliga-idény legértékesebb játékosa volt. Pályafutása során 302 tétmeccsen 92 gólt szerzett. Idén január végén a szerb válogatottban is bemutatkozhatott, miután egy félidőt játszott a Dominikai Köztársaság ellen.

Amennyiben aláír a Honvédhoz, akkor Lukicnak ez lesz a második külföldi klubja: a kispestieket megelőzően megfordult a bolgár Plovdivban is, ahol csak epizódszerep jutott neki. Szerbiába visszatérve a Rad, a Donji Srem, a Spartak Subotica, a Bežanija, a Radnik Surdulica, a Zemun és az Inđija gárdájában játszott, majd 2019 januárja óta a Topolyai SC-t erősítette, ahol Szilágyi Vladimirral együtt tevékeny részt vállalt abban, hogy a TSC kijutott az euróopai kupaporondra.

Lukicnak honfitársa is lesz a Honvédban, hiszen Dusan Pantelić a közelmúltban igazolt Horváth Ferenc együtteséhez.

Lukic összes gólja a 2020/21-es szezonban:

Csatárkérdés a Honvédnál: A Slovan brazil támadója is a kiszemeltek között