Az, hogy legjobb mezőnyjátékos lettem, nagyon fontos számomra” – mondta Reggeli Startban, Davide Lanzafame, akit a 2018/2019-es szezon legjobb mezőnyjátékosának választott a Hivatásos Labdarúgók Szervezete. A jelenleg a Budapest Honvédban, tavaly a Ferencvárosban futballozó játékos ezzel triplázni tudott, ugyanis az előző két évben is őt láttak a legjobbnak társai. A gólkirály címnél is sikerülhet a szezon végén a triplázás, de nem ezt tartja a legfontosabbnak az olasz csatár: “ha háromszor egymás után sikerülne megnyernem, az ragyogó lenne egy olyan külföldi számára, mint amilyen én vagyok. A Honvéddal a fő célom, hogy eljussunk az Európa-ligába”.

A tavalyi idényben lőtt két ollózós góljáról is szót ejtett: “zavart, hogy ezeket nem adták meg, ráadásul mindkettőt igazságtalanul“, majd hozzátette, idén újra megpróbálkozik ezzel a technikával gólt szerezni.

Szerdán éppen a Ferencvárossal találkozik a Honvéd, Davide Lanzafame kiemelte: “tudjuk, hogy a Fradi a favorit“. Ennek apropóján mesélt a zöld-fehéreknél töltött egy évéről: “egy nagyon csodálatos évet éltem meg ott, amely rövid, de intenzív volt“, viszont hangsúlyozta: “világos, hogy a kötődésem a Honvéddal erősebb“. A vasárnap 33. születésnapját ünneplő olasz csatár úgy látja, Magyarország “a második otthonommá vált, és itt szeretném befejezni a pályafutásomat“, ráadásul egy olyan csapatnál „amelyet a legjobban szeretek, ami a Honvéd, ezt mindannyian tudjuk, az én jövőm itt van”.

Davide Lanzafame azt is elárulta a Reggeli Startban, hogy az első két Magyarországon töltött éve alatt nehezen sikerült beilleszkednie, de „lassanként elkezdtem megismerni ezt a kultúrát, és elkezdtem megérteni a magyar mentalitást, amely teljesen eltér az olasztól, viszont én itt vendég vagyok, és igyekeztem beilleszkedni az önök kultúrájába… nagyon vendégszerető emberek, és ezért köszönetet mondok”.

Fradi: Szerződést hosszabbítottak magyar válogatott játékosukkal