Supka vitte volna, Hemingway másképp döntött

Hétvégén végleg eldőlt, hogy Supka Attila mellé nem érkezik eddigi segítője, Híres Gábor Kispestre. Nem titok, hogy a Szegedről érkezett szakember szerette volna, hogy hozhassa magával az asszisztensét, ám a klubnál jelezték, Supka az eddigi stábbal folytatja.

Supka maga sem tagadta a hét elején egy újságcikkben, vinné magával pályaedzőjét.

Igen, Híres Gábort viszem magammal. Vele abszolút szinkronban voltunk, és bízom benne, hogy a holland elődöm pályaedzője is távozik, mert akkor nincs akadálya az érkezésének – mondta Supka Attila, a kispestiek új vezetőedzője még kedden a Dél Magyarország című lap kedden reggel megjelent cikkében.

George F. Hemingway viszont szintén kedden úgy fogalmazott, mindenképpen az addigi stáb folytatja.

Csak a vezetőedző ment el, és mi megbeszéltük Attilával, hogy átveszi azt a stábot, amelyik ott volt. Nem, tehát semmi köze ehhez Híres Gábornak, vagy akárkinek. Ő ahhoz a stábhoz jött, ami volt – egyértelműsítette a helyzetet a tulajdonos a Digi Sportnak, utalva arra, hogy Marc De Vries pályaedző marad a stábban, nem követi Erik van der Meert.

“A televízióban nem igazán hallottam a nevemet…”

Nem titok, hogy a héten végig egyeztettek a felek arról, hogyan álljon össze a stáb, de hétvégére végleg eldőlt, hogy Híres nem megy Supka után. Erről ő maga számolt be.

“Sajnos nincs lehetőségem segíteni Attilának Kispesten! Köszönöm a sok jókívánságot, de csak kívánság maradt!” – írta a Facebookon Híres, aki honlapunknak bővebben is beszélt az elmúlt napokról.

Egyfajta patthelyzet alakult ki pár napig. Nem titok, én mentem volna Kispestre, és Attila is szerette volna, hogy vele dolgozzak. Igazából már a kinevezése előtt pár nappal is felmerült, hogy Attila veheti át a távozó holland edző helyét, azóta már elég sokat szakmáztunk a Honvédról, fejben már megpróbáltuk összerakni a dolgokat.

Picit mélyütés volt, amikor a televízióban nem igazán hallottam a nevemet, mint érkező pályaedző, hiszen valamelyest már beleéltem magam, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál dolgozhatnék. Szegedről én is eljöttem Attilával, azt a munkát közben feladtam, hiszen egy igazi pályaedző követi a vezetőedzőjét, én is így terveztem.

Picit most csalódott vagyok, hiszen két szék között a pad alá estem. Nagyon nagy kihívásnak tekintettem volna a kispesti munkát, hiszen egy bajnokcsapatról van szó, amelynek a múltja tiszteletet parancsol, ráadásul Attilával is szívesen dolgoztam volna együtt tovább, szívesen segítettem volna neki, hiszen tökéletesen kiegészítjük egymást. Sok sikert kívánok neki és a Honvédnak is!