Mint ismert, több NB I-es csapathoz hasonlóan a Budapest Honvéd is lemondta a külföldi edzőtáborát a számos koronavírusos megbetegedés miatt. A kispestiek vezetőedzője, Horváth Ferenc a klubhonlapnak adott interjújában elmondta, nagyon megnehezíti a dolgát a vírus, hétfőn például tizenkét mezőnyjátékosnak tudott edzést tartani, közülük is három fiatal volt, szóval a betegségek miatt sok mindent át kellett szerveznie.

– Piszok nehéz úgy taktikát gyakorolni, ha ennyien vagyunk, nem túlzás tehát azt mondani, hogy dugába dőlt minden, amit terveztünk – kezdte a vezetőedző, aki a stáb többi tagjához hasonlóan három oltást is kapott. – Nagyon sajnálnám, ha a bajnokság végkimenetelét a vírus döntené el, az viszont már most is egyértelműen látszik, döntőnek bizonyul majd, hogy ki és mennyire tud alkalmazkodni az adódó szituációkhoz. Nekünk is át kell vészelni ezt az időszakot, várjuk, hogy visszatérjenek a hiányzók, addig pedig próbálunk alkalmazkodni ehhez a helyzethez. A horoszkópom szerint bika vagyok, szeretem, ha úgy mennek a dolgok, ahogy megtervezem, ennek megfelelően jó előre kitaláltam már mindent, edzéseket, taktikai gyakorlásokat, és ez most elveszett. Ezért arra fókuszálunk, hogy a megmaradt játékosokkal végezzük el a megfelelő gyakorlásokat. A héten még az erőnléti edzéseken van a hangsúly, a szárazabb gyakorlások kevésbé függenek a létszámtól, bár ezekből nincs sok, mert szeretem, ha a lehető legtöbb gyakorlatot labdával végezzük. Így a futások mellett kis és közepes létszámú labdás játékok szerepelnek a programban.

A törökországi edzőtábor törlésével négy felkészülési mérkőzése is kútba esett a Honvédnak, a pótlásukról Horváth elmondta, nagyon nehéz ellenfeleket találni, hiszen amely csapatok eredetileg sem terveztek utazni, azoknak már lekötött meccseik voltak, míg a másodosztályú együtteseknek külön kell tesztelni a mérkőzések előtt, ezért elsősorban az itthon maradó NB I-es csapatokkal lehet gyakorolni.

– Fontos, hogy ne essünk pánikba, próbáljunk hasonló jellegű munkát végezni, mint amit eredetileg is terveztünk, hogy minél jobb állapotban legyenek azok, akik most velünk dolgoznak, bízva abban is, hogy nem lesznek újabb fertőzöttjeink.

Természetesen szigorú szabályok vannak, mindent megteszünk, hogy elkerüljük a további megbetegedéseket, viccesen azt is mondhatnám, hogy most minden játékosunk megtanulhat mosni.

Egyértelmű, hogy akárcsak a pályán a pályán kívül is fegyelmezettnek kell lennie mindenkinek – folytatta Horváth, majd arra is válaszolt, hogy az őszi idény tapasztalatait hogyan lehet hasznosítani a tavaszi felkészülés során. – Sok minden működött a játékunkban, voltak jó dolgok, viszont az is látszik, hogy a védekezéssel adódtak problémáink. Sok energiát fektettünk a támadásokba, időnként a védekezés rovására is, ennek érdekében apróbb dolgokon kell változtatnunk. Általában nem csapatszintű problémák, hanem inkább egyéni hibák miatt kaptunk ki, ezeket kell a folytatásban kiküszöbölni. Még koncentráltabban kell futballozni, nagy hangsúlyt fektetve a precíz védekezésre.

Újpest: Oenning után a támadósor egyik fontos tagja is távozik, külföldre tart – sajtóhír