A csakfoci.hu információi szerint a Budapest Honvéd vezetősége nem számít a továbbiakban Supka Attila vezetőedzőre, aki így távozik a kispestiektől. Úgy tudjuk, hogy a szakemberrel már beszéltek a klub irányítói, és közölték vele a döntést.

Már pár hete elterjedt az a hír, hogy szinte biztosan Horváth Ferenc válthatja őt a kispadon nyártól, de honlapunk értesülései szerint jelenleg nem ez a forgatókönyv legvalószínűbb Kispesten.

Úgy tudjuk, hogy a Honvéd elsősorban külföldön keres edzőt. Megírtuk pénteken, hogy a korábbi magyar válogatott szövetségi kapitánnyal, Bernd Storckkal is felvették a kapcsolatot, de legutóbb Belgiumban dolgozó szakember aligha kerül Kispestre.

Értesüléseink szerint a kispestiek az olasz vonal felé fordultak: úgy tudjuk, hogy az a Fabio Cordella méri fel a lehetséges jelölteket Olaszországban, aki korábban komolyabban belefolyt a kispesti klub mindennapjaiba, a Honvéd nemzetközi igazgatójaként is dolgozott. Ő volt az, aki beajánlotta Marco Rossit George F. Hemingwaynek.

Supka pályafutása során harmadjára irányította a Honvédot, a mostani szezont megelőzően 2017 decemberében írt alá a kispestiekhez, miután menesztették az addigi holland edzőt, Erik van der Meert.

Supka irányítása alatt a mögöttünk hagyott szezonban az EL-selejtezőt érő negyedik helyen végzett a csapat, és a Magyar Kupában a döntőig menetelt, ahol a MOL Vidi FC ellen 2-1-es vereséget szenvedett.

Eltűnt a közlemény

A csakfoci.hu értesüléseit a Budapest Honvéd hivatalos honlapján is megerősítette, és rövid közleményt is adtak ki ezzel kapcsolatban, amelyben közölték, Supka Attila a jövőben tanácsadóként fog tovább dolgozni a klubnál, és a tehetséggondozás lesz a feladata. A közlemény röviddel a hivatalos bejelentés után váratlanul eltűnt.

Információink szerint az eddigi vezetőedző semmilyen munkakörben nem marad a kispestieknél.

FRISSÍTÉS

A Budapest Honvéd hivatalos oldalára nem sokkal később is felkerült a közlemény, melyben bejelentették, hogy Supka Attila távozása végleges, nem marad semmilyen pozícióban a klubnál.

NB I: Serie A-t is megjárt edző veheti át a Honvédot