I. félidő

A szezon zárómérkőzésének beillő kupadöntőt játszott egymással a Honvéd és a Vidi a Groupama Arénában. Az már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy mindkét együttes indulhat nyáron az Európa Liga selejtezőjében, de mindezek mellett mindkét szurkolótábor nagy számban képviseltette magát. A kispesti fanatikusok szervezett vonulással érkeztek a stadionhoz, a fehérvári szimpatizánsok jelentős része pedig különvonattal utazott Ferencváros vasútállomásig, ahonnan átvonultak a döntőnek helyet adó stadionhoz.

Az első helyzetre a 11. percig kellett várni, ekkor Uzoma bal oldali beadása után az érkező Holender vétette el a kaput nagy helyzetben. Egy perccel később pedig büntetőhöz jutottak a kispestiek: Vinícius lökte el Holendert a tizenhatoson belül, Iványi Zoltán tizenegyest ítélt, amit a sértett a jobb kapufa segítségével lőtt a hálóba (1-0).

Vinicius hibája után szerzett vezetést a Honvéd

Ezzel a góllal vezet a Honvéd a kupadöntőben! Szerintetek jogos volt a büntető? Itt nézheted az összecsapást: http://bit.ly/2ExWTul

Közzétette: M4Sport – 2019. május 25., szombat

Nem tudott ritmust váltani a Vidi a bekapott gól után: N’Gog ugrott ki, majd jobbról leadott lövése egy méterrel kerülte el a jobb alsót. A 26. percben állt először közel a gólhoz a fehérvári csapat: Fiola tizenhatoson kívüli lövése egy védőről került kis híján saját kapujába. A 33. minutumban ismét a Vidi próbálkozott, de Nego lövése elkerülte Gróf kapujának bal alsó sarkát. Az első játékrész hajrájában egyik fél sem tudott nyomást gyakorolni ellenfelére, a Honvéd megérdemelten vonulhatott előnnyel pihenőre.

II. félidő

A szünetben kettőt cserélt Marko Nikolic, együttese pedig jóval aktívabban jött ki a második félidőre: nyomott és sorban alakította ki a helyzeteket a Vidi, előbb Nikolov erős lövését ütötte ki Gróf, aztán Hadzic, majd Stopira közeli fejesét hatástalanította a Honvéd hálóőre. A 66. percben úgy tűnt, egyenlít a Fehérvár: Huszti szabadrúgása után Stopira lőtt gólt, de Iványi játékvezető szerint a pontrúgást még a sípszó előtt elvégezte a Vidi játékosa. Nem tudott belenyugodni az ítéletbe a Vidi vezetőedzője, akit reklamálása miatt a játékvezető elküldött a kispadtól.

Hiába lőtt gólt a vidi, a játékvezető nem adta meg.

A Vidi egyenlített, de Iványi nem adta meg a gólt, amit a fehérváriak nehezen viseltek. Szerinted jól döntött a játékvezető?

Közzétette: M4Sport – 2019. május 25., szombat

Újabb cserék következtek, majd a 79. percben 1-1-re módosult az állás: egy jobb oldali Vidi-szöglet után Juhász fejelt, majd a hosszún érkező Scepovic közelről talált be Gróf kapujába (1-1). Az egyenlítése után is aktívabb maradt a Vidi, de nem szorult be a Honvéd sem: Kukoc szöglete után Batik fejelt kapura, de Kovácsik könnyedén védett.

A végére maradt a slusszpoén: a 91. percben Huszti szabadrúgása után a csereként beálló Hadzic fejelt Gróf kapujába (1-2). A 4 perces hosszabbítás hátralevő részében már csak Holender fölé szálló lövését és néhány sárga lapot jegyezhettünk fel, így 2019-ben a Magyar Kupa győztese a MOL Vidi FC.

Hodzic győztes gólja

Ezzel a góllal nyerte meg a Vidi a 2019-es Magyar Kupát! Hodzic találata döntött.

Közzétette: M4Sport – 2019. május 25., szombat

Budapest Honvéd FC – MOL Vidi FC 1-2

Gólszerző: Holender (13.) ill. Scepovic (80.), Hadzic (91.)