A Magyar Kupa előző kiírásában a Tiszaújváros ellen talált be Banó-Szabó Bence, akinek az volt az első gólja tétmeccsen a Honvéd felnőttcsapatában, a 19 esztendős középpályás pedig csütörtökön a Zalgiris Vilnius ellen is eredményesnek bizonyult, így elmondhatja magáról, hogy hamarabb lett Európa Liga-, mint NB I-es gólja – írja a Honvéd hivatalos oldala.

– Moutari egy szép csel után Gazdihoz játszott, aki középre passzolt, s mivel üresen érkeztem, már akkor éreztem, hogy enyém lehet a labda. Kis szerencsével hozzám is került, és bár a rosszabbik lábamra érkezett, de pont úgy találtam el, hogy sikerült gólt szereznem – idézte fel első nemzetközi gólját Banó-Szabó Bence, aki a gólörömre is kitért. – Hirtelen nem is tudtam, mit csináljak. Többen is kérték, hogy ha gólt lövök, menjek ki hozzájuk, de Batik Bencével megbeszéltük, bármelyikünk talál be, akkor közös lesz a gólöröm.

Amikor itt játszott, Baráth Botinak volt ilyen gólöröme, és ezzel akartuk jelezni, hogy ő továbbra is közénk tartozik

A tavaly decemberben az Egyesült Államokba szerződő Baráth Botond – nem mellesleg a Zalgiris elleni meccsig Honvéd legutóbbi EL-gólszerzője – egyébként az Instagram-oldalán gratulált a korábbi társaknak.

– Nagyon szimpatikus volt, hogy a Zalgiris próbált futballozni, de azért mi is vezettünk szép támadásokat.

Ők lőttek mindenhonnan, közelről, távolról, viszont nekünk sikerült értékesíteni a lehetőségeinket a kiélezett mérkőzésen

– folytatta Banó-Szabó Bence. – Könnyű lenne azt mondani, hogy ha négy nullára nyerünk, akkor megvan a továbbjutás, de természetesen nem jött jókor az utolsó percben esett gól. A helyén kell kezelnünk, hogy jó eredményt értünk el, és ha majd kint is nyerünk, vagy kiharcoljuk a továbbjutást, akkor lehet igazán örülni.

Banó-Szabó Bence elmondta, a pénteki napot regenerációval kezdte, s mivel legközelebb szombat délután lesz edzése a csapatnak, lehet egy picit lazítani, a barátnőjével is tud időt tölteni, és minden több csapattársával is találkozik az edzésen kívül is – szombat délutántól pedig már gőzerővel készülünk a vilniusi összecsapásra.

– Azért is volt fontos számomra a gól, mert

olyan időszakát élem a pályafutásomnak, amikor meg kell mutatnom, lehet rám számítani, és be tudok kerülni a csapatba

– hangsúlyozta Banó-Szabó Bence. – Úgy érzem, hogy csütörtökön a gólomon túl is tudtam ezt bizonyítani, és minimum így, de inkább még jobban szeretném folytatni. A térdemben éreztem egy kisebb fáradtságot, azért kellett lecserélni, hiszen régen játszottam szinte végig mecset, főleg nemzetközi kupameccset, szerencsére azonban nincs semmi gond, örülök, hogy újra sokat voltam pályán, és átérezhettem, milyen alaposan elfáradni egy fontos meccs végére.