Mint ismeretes, Davide Lanzafame és Eppel Márton személyében a két leggólerősebb játékos távozott pát nap alatt a Budapest Honvédtól – előbbi a Ferencvároshoz, utóbbi a kazah Kajrat Almati csapatához szerződött.  

A kispesti szurkolók sokszor felháborodott reakcióira is válaszolt George F. Hemingway tulajdonos a Digi Sporton vezetett vlogjában.

Eppelről

– Eppelnek voltak ajánlatai Belgiumból, Németországból, Izraelből és Olaszországból is, de végül Kazahsztánt választotta. Sokaknak érdekes lehet, hogy miért. Az a fajta pénz, amit egy ilyen kiváló játékos keresni tud Kazahsztánban sokkal több, amit akár a belga első osztályban kereshet. Így nem volt nehéz a választás. 

Lanzafaméról

– Davide Lanzafame nagyon jó eredményekhez segített minket az elmúlt két évben, előbb bajnoksághoz, most pedig a 4. helyhez. Sokan meglepődtek, hogy miért engedtük el. Amikor idejött, egy évre akart szerződni, de meggyőztük, hogy legyen három – az egy év minket nem érdekelt, mert nem tudtuk volna értékesíteni. 2017 nyarán Lanzafame már nagyon nem akart maradni, el akart menni tőlünk a több pénz reményében. De végül meggyőztük és örültünk, hogy itt maradt, hiszen egy nagyszerű szezont futott nálunk.

Viszont az utolsó két hónapban Lanzafame igen erősen jelezte, hogy minden körülmények között el akar igazolni a Honvédtól. Szerette a Honvédot, de nagyságrendekkel többet akart keresni. Voltak megkeresések, beszéltünk emberekkel, de június 25-ig semmit nem hallottunk a Ferencvárostól. Akkor kerestek meg először minket és ajánlatot tettek.

Az ajánlatok mentek ide-oda, végül megegyeztünk. A Ferencváros gondolom meg van elégedve azzal, amit kapott és mi is. Lehetetlen lett volna Lanzafamét megtartani.

A 2017/2018-as idényben a 25 Nb I-es játékosunk összesített bruttó bére 33.629.400 forint volt. Mi nem tudjuk ennek az egyharmadát – vagy még többet – erre az egy játékosra áldozni.  

Az értük kapott pénzről

– Azt is megkérdőjelezik néha, hogy hová megy ez a pénz. Nem Hawaii-ra megyünk nyaralni… Minden év áprilisában csinálunk egy projekciót hogy megnézzük, hogyan állunk a következő idény előtt.

Idén kiderült, hogy egy körülbelül 400 milliós lyuk van a költségvetésünkben, amit be kell hoznunk játékoseladásból, illetve a nemzetközi szereplésből. Eppel és Lanzafame eladásával ez most sikerült. A pénz odamegy, az utolsó fillérig.

Azt tettük, amit tennünk kellett. És ne felejtsük el, Eppelnek csak 6 hónap, Lanzafaménak pedig csak egy év volt hátra a szerződéséből. Utána 0 forintért elmehettek volna.  

És azokról, akik a helyükre is érkezhetnek

– Kiket igazolunk? Csakis minőséget és úgy gondolom, az eddigi igazolásaink is minőségiek voltak. Nagyon közel vagyunk két belső védőhöz (közben Batik Bence be is futott – a szerk.) és egy irányító középpályás leigazolásához, akik erősítést jelentenek majd. Emellett nagy iramban keresünk egy vagy két csatárt – tudjuk, hogy szükségünk van rájuk.  

Honvéd: A távozó magyar bajnok védő légiósnak áll – ebben a csapatban folytatja