FRISSÍTÉS

Megerősítve: Ezt a büntetést szabta ki az UEFA a Honvédra a botrányos EL-meccs miatt


Korábban írtuk:

A csakfoci.hu korábban több ízben beszámolt arról, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hivatalosan is elutasította a Budapest Honvéd óvását az augusztus elsejei, a román Craiova elleni Európa Liga-selejtezőn történt botrányos jelenetekkel kapcsolatban, mondván a visszavágón nem volt olyan esemény, amely befolyásolta volna a mérkőzés végkimenetelét.

A kispestiek ugyanakkor fellebbeztek a döntés ellen (ennek még mindig nincs eredménye, a Craiova pedig már ki is esett az EL-ből…) többek között a klub egyik tulajdonosa, Mendelényi Dániel elmondta, kimaradtak részletek az UEFA jelentéséből.

A román csapatnak 60 ezer euró büntetést kellett befizetnie, illetve három nemzetközi hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania – az utóbbi büntetési tétel harmadik mérkőzését ugyanakkor két évre felfüggesztették. Mindeközben viszont a kispestiek ellen is eljárás indult rasszista viselkedés, nem megfelelő rigmusok és a vendégszurkolók nézőtéri viselkedése miatt.

Úgy tudjuk, utóbbi ügyben a döntés is megszületett: a csakfoci.hu külföldről származó információi szerint a Budapest Honvédot arra kötelezi az UEFA szankcióként, hogy két következő nemzetközi mérkőzésén több szektort is zárva tartson, legalább 4000 kispesti drukker nem mehet majd be ezekbe a lezárt stadionrészekbe.