Csütörtök este a Honvéd 0-0-ról várja a román Craiova elleni EL-selejtező második fordulójának visszavágóját. A mérkőzést megelőzően a románok már az odavágó után elégedetlenek voltak a múltheti játékvezető-küldéssel, miszerint Kevin Clancy nem volt kellően erélyes, miatta vált szerintük túlságosan agresszívvá a meccs, és ennek többször is hangot adtak azóta a sajtóban.

A történtek után a románok még inkább fokozottan figyelték a bíróküldést a visszavágóra, és amint kiderült, hogy Arnold Hunter fújja majd a sípot Romániában, máris elkezdték nagyítóval elemezni a spori eddigi pályfutását, amivel kapcsolatban a Gazeta Sporturilor online kiadása érdekes tényekre hívta fel a figyelmet.

“Hunter a tökéletes választás a Craiovának?” – teszi fel a cikk címében a kérdést a gsp.ro, utalva arra, hogy a spori eddigi statisztikái alapján kijelenthető, hogy a hazaiaknak szokott kedvezni.

Hunter statisztikája az eddigi 52 nemzetközi meccsén:

– 14 tizenegyes – ebből 11 a házigazdák javára

– 192 sárga lap – ebből 109 a vendégeknek<

– 9 piros lap – ebből 5 a vendégeknek

A 39 éves északír játékvezetőnek aztán az egyik nagy balhéját is előkapta a román sajtó: a 2016. február 25-én lejátszott Olympiakos-Anderlecht (1-2) EL-meccs 28. percében büntetőt adott a görögöknek, miután a belgák akkori középpályása, Stéphane Badji megítélése szerint kézzel ért a labdába. A felvételek alapján előbb az akkor 26 éves játékos térdéhez, majd a fejéhez pattant a játékszer, mintsem a kezét érintette.

A találkozón Hunternek nem ez volt az egyetlen hibája, hiszen a románok cikke felhívja a figyelmet arra, hogy elfelejtette kiállítani az Olympiakosz védőjét, Alberto Botíát, akinek szerintük két piros lapot érő megmozdulása is volt a kilencven perc során. Az ominózus meccs után az Anderlecht elnöke, Roger Vanden Stock rendkívül indulatosan nyilatkozott, aki a feleségével együtt az első félidő előtt elhagyta a stadiont.

Taxival mentünk vissza a hotelbe és a mérkőzés hátralévő idejét interneten keresztül követtük. Még a Standard Liege elleni derbik legvitatottabb esetei alkalmával sem tettem ilyet – mondta akkor a belga klub első embere, akitől még keményebb kritikát csak a belga játékvezetői bizottság főnöke, Robert Jeurissen fogalmazott meg.

Az UEFA adott neki még egy esélyt,  de nem élt vele. Úgy gondolom, ezekkel a hibákkal véget ért a pályafutása Európában.

Végül így így történt, abban a szezonban Hunter már csak az Észtország-Szerbia válogatott felkészülési mérkőzésen fújta a sípot a nemzetközi porondon, tétmeccsen csak öt hónappal később kapott lehetőséget.

A Craiova-Honvéd összecsapáson az északír sípmester munkáját honfitársai, Gareth Eakin, Georgios Argyropoulos és James Robert Robinson fogják segíteni.