Kemény, olykor parázs csatát hozott a Budapest Honvéd-Universitatea Craiova az Európa Liga-selejtező második fordulójának első felvonásán, ahol az első játékrész végén nyolc percet hosszabbított a játékvezető, miután többször is sérülés miatt állt a játék. Volt, amikor a románok csapatkapitánya, Nicusor Bancu a francia David N’Goggal ütközött – a pályán össze is kellett ölteni az igencsak vérző sebet –, de Ivan Lovric és Acka is összefejelt véletlenül egy szögletet követően, ekkor mindkettejük szemöldöke felszakadt és orvosi ellátásra szorultak.

A lefújást követően a románok botrányos mérkőzésről írnak, és nemcsak azért, mert nem sikerült megszerezniük a győzelmet, hanem mert elégedetlenek voltak a Honvéd stílusával és a játékvezető tevékenységével is.

– Nagyon agresszív csapattal találkoztunk, sőt, azt hiszem túl agresszívval…

A játékvezető sem volt túl erélyes, nem lett volna szabad ilyen bírót jelölni a meccsre.

Sajnáljuk, hogy nem nyertünk. Megérdemeltük volna a győzelmet, megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Hazai pályán be kell bizonyítanunk, hogy jobbak vagyunk, a legnehezebb ellenfelünk a gyep lesz. Ha a pályánk jó állapotban lesz, nem úgy, mint a legutóbbi alkalommal, akkor biztos vagyok a továbbjutásunkban. De ahogyan már korábban is mondtam, mi vagyunk az esélyesek, szégyen lesz, ha nem kvalifikáljuk magunkat a következő körre – idézte Alexandru Mateiut a telekomsport.ro.

A 0-0-ra végződő összecsapás visszavágóját jövő hét csütörtökön rendezik Craiovában, az Ion Oblemenco Stadionban.