Ahogyan arról korában beszámoltunk, az Európai Labdarúgó Szövetség hétfő délután elutasította a Budapest Honvéd óvását, melyet a klub a román Craiova elleni, múlt csütörtökön rendezett EL-selejtezőn történt botrányos események miatt nyújtott be.

A kispestiek hétfőn este közleményben hozták nyilvánosságra a határozatot, amelyet az európai szövetség etikai és fegyelmi bizottsága azzal az érthetetlen magyarázattal indokolt, hogy

szerinte nem történt olyan esemény, amely befolyásolta volna a mérkőzés végkimenetelét.

Időközben a Craiova hivatalos oldalán is megjelent egy közlemény, amely a románokra kirótt büntetésről számol be.

A klubhonlap híre szerint a Craiovának 60 ezer eurós – azaz közel 20 millió forintos – pénzbüntetést kell befizetnie az UEFA-nak, továbbá három hazai nemzetközi mérkőzésen zárt kapuk mögött kell játszania.

Ami még ennél is érdekesebb, hogy a telekomsport.ro oldalnak nyilatkozó Sorin Cartu klubelnök drasztikusnak nevezte a döntést, és bíznak abban, hogy a másodfokú tárgyaláson enyhítenek a büntetésen, és már az AEK ellen is mehetnek be nézők.

“Azt gondolom, hogy akár már az AEK elleni találkozónkat is láthatják a helyszínen a szurkolóink. Nem tudom, hogy elfogadják-e az óvásunkat a büntetéssel kapcsolatban, de további bizonyítékokkal kívánunk előállni. Nem gondoljuk, hogy végleges lenne ez az első döntés” – mondta az elnök.

Mint ismert, a Craiova elleni gól nélküli párharcot tizenegyespárbajban veszítette el a kispesti együttes, amely azok után óvott, hogy a múlt csütörtöki, romániai visszavágó 120. percében, miközben a játékosok egymással dulakodtak, a játékvezető közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát, továbbá fejen találták egy öngyújtóval. Emiatt több mint fél órát állt a játék, a tizenegyeseket pedig a negyedik játékvezető felügyelete mellett rúgták a játékosok.