A Budapest Honvéd hivatalos oldalán tudatta: nehezményezik, hogy a kispesti szurkolóknak 15 euróba került a belépő a mérkőzésre, a hazaiaknak ugyanebben a kategóriába csak 7 eurót kellett fizetniük.

A Honvéd szurkolói eredetileg a főtribün jobb oldalán kaptak volna helyet, az UEFA helyszínen lévő képviselője azonban ezt nem engedélyezte, és biztonsági okokból áthelyeztette a vendégszurkolók szektorát. Csakhogy amíg a főtribünre 15 euró volt a belépő ára, addig a túloldalra csak 7, a kispesti drukkerek számára viszont maradt a 15 eurós jegyár – olvasható az XIX kerületiek közleménye.

A történtek után a Honvéd levelet írt a litván klubnak, amelyben panaszt tett az eltérő jegyárak miatt, és kérték a Zalgirist, hogy térítse meg a különbözetet, amelyet a kispestiek visszatérítenek a szurkolóik számára. Hozzáteszik, amennyiben a litvánok nem tesznek eleget a kérésüknek, akkor az UEFA-hoz fordulnak.

A Honvéd az egy héttel ezelőtt elért az Illovszky Stadionban elért 3-1-es győzelem után a visszavágón 1-1-es döntetlent játszott, így összesítésben 4-2-vel ment tovább a 2. fordulóba, ahol a román Universitatea Craiovával játszanak majd.