A Budapest Honvéd a 2-2-es döntetlenre végződő Újpest elleni bajnoki után hivatalosan is bejelentette azt, amiről előzetesen több alkalommal is írtunk: nem hosszabbítja meg a december 31-én lejáró szerződését Baráth Botond, aki így 11 év után távozik a kispestiektől, és külföldön folytatja pályafutását.

A napokban kiderült, hogy Baráthot az izraeli élvonal hatodik helyén álló Netanya is kiszemelte magának. Sajtóhírek szerint voltak is már egyeztetések az ügyben, de az izraelieknek döntést kellene hozni arról, melyik külföldi játékosát engedje el, a magyar bajnokért cserébe.

Időközben befutott egy újabb ajánlat a védőhöz: az M4 Sport beszámolója szerint az Egyesült Államokból hívják a bekket. Honlapunk úgy tudja, az érdeklődő MLS-klub a Sporting Kansas City.

Baráth nemrégiben került be a válogatottba, viszont egy tengerentúli szerződéssel nem biztos, hogy folyamatosan számolni tudna vele Marco Rossi, így a játékos esetében ez lehet a legnagyobb visszatartó erő. Amennyiben mégis igent mondana a Kansas hívására, a 2018-ban bronzérmet szerző védőnek Németh Krisztián és Sallói Dániel személyében magyar csapattársai is lehetnének.

Honvéd: “Egy éve érlelődött már ez a döntés” – távozik és légiósnak áll a magyar bajnok védő