I. félidő:

Nagyszerűen kezdtek a 2-1-es hátrányban lévő kispestiek, pedig egy korábbi UEFA-büntetés miatt szurkolóik támogatását sem élvezhették. Már a zártkapus meccs 6. percében megrezdült a macedón háló, nem sokkal azután, hogy Holender ziccerben a kapus fölé lőtt. A picit kényszerből is támadóvá avanzsált középpályás agresszívan és keményen, de abszolút szabályosan szerzett labdát Mitrevtől, így ziccerbe került és 12 méterről szépen el is gurította a labdát a kapus mellett (1-0).

A mezőnyben is abszolút domináló Honvéd tíz perccel később megduplázta már amúgy is továbbjutást érő előnyét: Holender ezúttal Gazdagtól kapott remek labdát, majd balról, éles szögből lőtte ki a bal alsót (2-0).

A 27. percben váratlan esemény szakította meg a mérkőzést. A román játékvezető, Marius Avram olyan szerencsétlenül lépett egyet, hogy meg is sérült, némi ápolás után pedig kiderült, hogy nem tudja folytatni a játékot, hordágyon kellett levinni a pályáról (Videó itt!). A bírócsere után az addigi negyedik játékvezető, Iulian Călin dirigált.

A magabiztos Honvéd-előnnyel zárult játékrészt Stjepanovic szabadrúgása és Gróf védése zárta.

II. félidő:

Danilo blokkolt lövése nyitotta a félidőt, majd Holender adta majdnem vissza a gólpasszt Gazdagnak, de picit hosszú volt a labdája a társnak.

A 62. percben Herera a kapu előtt rúgta fel hátulról Danilót, piros lap járt a vendégjátékosnak, 11-es pedig a Honvédnak. A büntetőt a brazil vágta a kapu bal oldalába, eldöntve a mérkőzés és a továbbjutás sorsát is (3-0).

A magyar emberelőny és a szórványos macedón kontrák sokáig nem eredményeztek újabb gólt, de a végén Danilo egy remek egyéni akció után még egyszer betalált (4-0). Ezzel a kispestiek kiütéssel, 4-0-ra győztek, így megszerezték a magyar klubok első sikerét a nemzetközi porondon, sőt, 5-2-es összesítéssel tovább is jutottak az Európa Liga 2. selejtezőkörébe, ahol luxemburgi vagy azeri ellenfele lesz majd.

Európa Liga, 1. selejtezőkör:

Budapest Honvéd – Rabotnicki 4-0 (Holender 6., 16., Danilo 63., 84. – az elsőt 11-esből) – továbbjutott a Honvéd (5-2)

Piros lap: Herera (Rabotnicki, 62.)