Amint arról honlapukon már korábban beszámoltunk, öt távozó mellett egy érkezőt jelentett be a Honvéd. Tonci Kukoc egyike azon játékosoknak, aki nem mindig a teljesítményével, hanem szokatlan megnyilvánulásaival került a reflektorfénybe a Kispesten eltöltött két és fél éve alatt. Legutóbb pedig a Kaposvár ellen 4-2-re megnyert szezonzáró meccsen egyelőre tisztázatlan okokból a somogyiak kispadja felé mutogatott, és oda is mondogatott a vendégek felé a Rákóczi vezetőedzője szerint a lefújást követően.

Az extrém kinézetű horvát légiós többször hangoztatta, hogy amíg a Honvéd mezét viseli, küzdeni fog a klub sikeréért. Azonban kedden véget ért egy fejezet a karrierjében, miután a klubhonlapon egy búcsúlevélben köszönt el a kispesti szurkolóktól.

Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani! Az előző elnöknek, George F. Hemingwaynek, továbbá minden klubnál dolgozó személynek. A masszőröknek, Lajtaváry Budának, Hollósy Norbinak, Fodor Daninak, Németh Tamara technikai igazgatónak, Sinkó Gábor csapatmenedzsernek, a tulajdonosoknak, a vezetőknek, a médiacsapatnak, orvosoknak, az akadémia dolgozóinak, a takarítóknak, aki a tisztaságra figyelték, a szakácsoknak, akik minden nap főztek ránk, hogy a játékosok és a dolgozók ott tudjanak étkezni.

Külön szeretnék köszönetet mondani Pandur Róbert szertárosnak, olyan számomra, mintha az apám lenne. Robi, soha nem foglak elfelejteni, nélküled nem működne ez a klub!

Köszönöm a Kispest-tábornak, hogy első pillanattól kezdve, mellettem, a csapat mellett volna, akkor is, ha jól ment a játék, de akkor is, ha esetleg rosszabbul teljesítettünk. Nagyon sokat kaptunk tőlük, végig támogattak.

A Honvéd meze volt a legfontosabb, megtiszteltetés, hogy ebben a klubban játszhattam, hogy viselhettem a csapat mezét. Soha nem felejtelek el titeket, bár távozom, de a szívemben ott lesztek és magammal viszem az itt gyűjtött élményeket, mindig is szurkolni fogok a klubnak.

Köszönök mindent a csapattársaimnak, öröm volt veletek egy öltözőben lenne, együtt küzdeni egymásért, a klubért és a sikerekért a pályán, a kupagyőzelemmel pedig bekerültünk a klubtörténelembe.

Elmegyek, de figyelek rátok, és ha bárki is bántana titeket, akkor az első géppel érkezem, hogy együtt rúgjuk szét a s.ggét.

Megtiszteltetés volt ezt a mezt viselni, minden egyes edzésen és meccsen a legjobbamat akartam adni, büszkén, emelt fővel távozom, mert mindent megtettem a Honvédért.

Minden jót kívánok mindannyiótoknak.

Csak a Kispest!

Tonci Kukoc

76 mérkőzés

25 gólpassz

4 gól

KUPAGYŐZTES

Nagy mozgások a Honvédnál is: Öt távozót és egy érkezőt jelentettek be