A román élvonal újoncánál, az FC U Craiova 1948 csapatánál szerepel a ghánai Samuel Asamoah, aki 22 bajnokin és 2 kupameccsen lépett pályára az ősszel – 2 gólpassz volt a mérlege. A 27 éves, 750 ezer euróra becsült értékű futballista zömében alapembere volt csapatának, de az egyelőre a kiesés ellen küzdő klubja szeretne a télen több külföldi játékosától is megválni.

A távozók egyike lehet Asamoah, akit tavaly ingyen igazoltak a románok, de most szeretnének érte pénzt is kapni a gsp.ro cikke szerint. A lap úgy tudja, hogy ez sem tántorítja el a középpályás magyar kérőjét, a Budapest Honvédot, amely hajlandó lenne fizetni is kiszemeltjéért. A potál szerint az egyeztetések már a jövő héten megkezdődnek a ghánai légiós ügyében, így akár hamarosan eldőlhet, az NB I-be szerződik-e az elsősorban a védekezésben jeleskedő játékos.

Akit a románok posztja, testmagassága (egyes források szerint 163, mások alapján 166 centiméter) és munkabírása miatt “mini Kanténak” is becéznek, utalva a Chelsea francia klasszisára.

Asamoah 2012-ben került Európába és sokáig Belgiumban futballozott, az Eupen, a Leuven és a Sint-Truiden futballistája is volt. Utóbbitól került 2021 nyarán Craiovába. Érdekesség még vele kapcsolatban, hogy bár Ghánában született, édesanyja révén felmerült annak is a lehetősége, hogy togói válogatott legyen. Állítólag már hivatalos megkeresés is történt ebben az ügyben, de döntés egyelőre nem született a játékos részéről.

Horvát szélsőt tesztel a ZTE, Supka minden csapatrészben erősítene – hazai átigazolási hírek