Július végén egy, korábban a Serie A-ban is szereplő 30 éves olasz középpályást, Federico Morettit szerződtetett a Budapest Honvéd. A játékos azonban

38 nap, illetve 1-1 NB I-es mérkőzés, valamint Európa Liga-selejtező után búcsút is mondott a kispestieknek, szerződést bontottak a felek.

A meglepő és furcsa szakítás, illetve a meglehetősen rövid kapcsolat miértjére Moretti hazájában adott magyarázatot.

A Budapest Honvédnál játszottam egy Európa Liga-selejtezőt a Craiova ellen, valamint a bajnokságban is pályára léphettem. Jól éreztem magam Budapesten, de arra is rájöttem, hogy már nincs meg bennem az a szenvedély és elkötelezettség a játék iránt, mint korábban.

Ahhoz, hogy az ember naponta eddzen, vágynia kell a futballra, bennem ez már nincs meg. Nem volt könnyű ezt a döntést meghozni, volt egy egy évre szóló szerződésem, otthont is találtam magamnak, de rájöttem, hogy abba kell már ezt hagynom.

Igaz, hogy nem vagyok még öreg a focihoz, hiszen csak 30 éves vagyok, de egyre nagyobb és nagyobb tehernek éreztem a futballt, a munkámat. Egy játékos előbb vagy utóbb eljut ehhez a ponthoz, általában úgy 35 éves kora körül, de ez egyénileg nagyban függ a motivációtól is. Tudom, hogy én picit szembe mentem az árral, hiszen a szokottnál korábban befejeztem. Az én profi labdarúgó-pályafutásom véget ért. Mostantól apa és dolgozó ember leszek, aki a szabadidejét a barátaival tölti, és egy olyan cégben dolgozhat, amelyben a barátai is ott vannak. Jó döntést hoztam – tette hozzá a settimanasport.com-nak Moretti, aki teljesen azért a labdarúgástól sem szakad el, hiszen amatőrként pályára lép majd régi-új otthona, az olasz Busalla játékosaként.

Moretti Giuseppe Sannino vezetőedző kérésére került a magyar klubhoz, hiszen a szakvezető korábban már dolgozott együtt a játékossal. A középpályás a Sampdoriában és a Parmában nevelkedett, összesen 217 Serie B-s mérkőzésen lépett pályára, ezeken 14 gólt szerzett és 9 gólpasszt adott. Háromszor a Serie A-ban is lehetőséget kapott, kétszer a Catania, egyszer pedig a Parma játékosaként.