Debrecen-Diósgyőr 2-1

Herczeg András (Debrecen): – Úgy éreztem, nagy tétje van a találkozónak. Az első félidőben nem volt gond, a második félidő utolsó 30 percéről inkább nem szólok. Tudatosan készültünk, hogy a DVTK fent védekezik, erre készültünk, ebből volt a kiállítás. Uraltuk a játékot, rúgtunk két gólt. A második félidőben túl nyugodtak voltak a játékosok, kényelmesre vették a játékot, taktikailag is fegyelmezetlenek voltak. Túlságosan azt gondoltuk, megvan ez a mérkőzés 2-0 után. Rúghattunk volna egy harmadikat is, de nehézzé tettük a mérkőzést. (boon.hu)

Fernando Miguel Fernandez Escribano (Diósgyőr): – A mérkőzés első percében történt eset meghatározta az egész találkozót. A csapat két koncentrációs hibát követett el, amiből gólt kapott, de az együttes olyan szellemi és lelki erőt mutatott, amire lehet építeni. Úgy éreztem, hogy ki tudunk egyenlíteni, a második félidőben megvoltak a helyzeteink. Büszke vagyok a csapatra és arra, amit mutattak a játékosok. (boon.hu)

Mezőkövesd-Balmazújváros 1-0

Tóth László (Mezőkövesd):  – Nagyon örülünk ennek a nagyon fontos három pontnak, mert ez nagyon sokat jelenthet majd a végelszámolásnál – nyilatkozta Tóth László. Az első percben szerzett gól lendületet adott a csapatnak, már az első félidőben eldönthettük volna magunk javára a mérkőzést, ugyanis számos ziccert hagytunk ki. A második játékrészben feljött a Balmaz, de a csapat megmutatta erejét, és egymásért küzdve végül kiharcoltuk a győzelmet. (mezokovesdzsory.hu)

Horváth Ferenc (Balmazújváros): –  Nagyon sok dicséretet kapunk. Pont tele van vele a padlás. Az a csapat, amelyik nem tud gólt lőni, az nem is fog nyerni. Nagyon sok olyan sport van, amiben nem kell gólt lőni, és lehet nyerni. Ez nem az. Erre rá kell jönnünk. Mindig azt mondjuk, hogy jó, akkor a következő meccset megnyerjük, és akkor minden rendben, csak lassan elfogynak a meccsek. Tehát menekülés a győzelembe, más nem lehet. (m4sport.hu)

Paks-Honvéd 1-2

Csertői Aurél (Paks): – Első percben 11-est kaptunk, így nem szabad kezdeni, mert kétszer is odaadtuk a labdát az ellenfélnek. Az első félidőben hiányzott a minőség a játékunkból, talán nehezen dolgoztuk fel a hibát. Önmagunkat vertük meg, mert két nagy helyzetet ajándékoztunk az ellenfélnek. A másodikban már jól játszottunk, voltak lehetőségeink, de sajnos nem sikerült pontot szerezni. Pedig számtalan helyzetet kidolgoztunk, emiatt nem tudom bántani a srácokat, de az fájó, hogy ennyi helyzet után nem szereztünk pontot. Az ellenfélnél Lanzafame kettő helyzetből két gólt lőtt, ez döntő volt.

Supka Attila (Honvéd): – Sokat segített, hogy már az első percben 11-est kaptunk és berúgtuk, ennél jobb kezdést nem lehet elképzelni. Időszakonként fölényben játszottunk, amit elterveztünk, megvalósítottuk, de el kell ismerni, hogy a szerencse is velünk volt, mert a Paksnak a második félidőben sok egyenlítési lehetősége volt, ziccereket hagyott ki ellenfelünk. Ez tavasszal kísért minket, hogy sok nagy hibát követünk el, most ezt elbírtuk, így nyertünk, így a bajnoki hajrára még lehetnek.

Újpest-Puskás Akadémia 0-1

Nebojsa Vignjevic (Újpest): – Először is gratulálok a Puskás Akadémiának és edzőjének. A felcsútiak türelmesebbek voltak, hiszen az egész mérkőzésen mindkét csapat előtt kevés lehetőség adódott. Az egyik komolyabb helyzetüket gólra váltották, és ezzel megszerezték a három pontot. Az első félidőben lassúak voltunk, és nem találtuk a meccs ritmusát. Néhány játékosomon meglátszódott, hogy nem bírja erővel, mivel hétköznap kupameccset játszottak. A bekapott gól után nem játszottunk szervezetten, annak ellenére, hogy a találkozó előtt azt kértem, hogy végig nyomjunk. Megértem, hogy fáradtak a játékosaim. Egy pontra vagyunk a dobogótól, szinte bármi megtörténhet az utolsó három fordulóban.

Pintér Attila (Puskás Akadémia): – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, főleg úgy, hogy hétköznap a kupában voltunk érdekeltek. Rendkívül meleg volt, és ennek ellenére nagyon jó iramú találkozót láthattunk. Mindkét csapat győzelemre játszott, szerencsére sikerült megszerezni a három pontot. Kalapot emelek mindkét együttes játékosai előtt. Igazából egy-két helyen pontatlanok voltunk, de szerencsére nyertünk.

Videoton-Haladás 3-0

Marko Nikolics (Videoton): – Jól játszottunk ma, az első perctől az utolsóig kontrolláltuk a pályán történteket. Szép passzjátékokat mutattunk be, szereztünk három gólt és volt még legalább ugyanennyi nagy helyzetünk is. Megérdemeltük a győzelmet, gratulálok a játékosoknak és köszönöm a szurkolóknak, hogy végig biztattak minket. Eddig tavasszal csak négy gólt kaptunk, ez örömteli, de az is igaz, hogy az elmúlt mérkőzéseken nem voltunk sokszor eredményesek. Most viszont betaláltunk és jöttek a helyzetek is – ilyen a futball. Úgy gondolom, hogy a korábbi mérkőzéseinken, ha az elején sikerült volna gólt szereznünk, mint most, akkor azok a találkozók is hasonlóan alakultak volna. Ilyenkor az alapvetően tíz emberrel a labda vonala mögé helyezkedő ellenfelek is jobban kinyílnak, de persze ez nem csak Magyarországon van így. A Honvéd vagy az Újpest elleni meccsünk is olyan volt, mint a mai – időben sikerült megszerezni az első gólt, és addig nehéz találkozók valamennyire könnyebbé váltak számunkra. (vidi.hu)

Michal Hipp (Haladás): – Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez! Amióta a Haladásnál vagyok, ez volt a leggyengébb teljesítményünk. Nem ismertem a csapatomra. Az első félidőben rendkívül bátortalanok voltunk, és az is bebizonyosodott, hogy a mi sérültjeink és eltiltottjaink jobban hiányoztak, mint a hazaiaknak a sajátjaik. Csalódott vagyok azért is, mert akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, most nem bizonyították, hogy többet kellett volna adnom nekik a korábbiakban. Kovács Lóránt rendkívül felelőtlenül viselkedett, kiállíttatta magát. Szerettük volna megismételni a Fradi és a Paks ellen mutatott játékunkat, ebből azonban semmit nem tudtunk megvalósítani. A szurkolóinktól elnézést kérünk. A játékosoknak pedig azt tudom mondani, hogy minél előbb felejtsék el ezt a találkozót. Mindent megteszek, hogy a következő fordulóban a mai játék ellenkezőjét lássák majd a drukkereink. (vidi.hu)