Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Haladás 1-1-es döntetlent játszott a Diósgyőr elleni kiesési rangadón szombaton. Az egyenlítő gólt szerző ukrán légiós, Jurij Habovda megható üzenettel fordult a szurkolókhoz, valamint a szélesebb magyar közvéleményhez a lefújás után.

Imádkozz Ukrajnáért!” – olvasható a 29 éves védő meze alatti pólón, amelyet a mérkőzés végén mutatott meg a kameráknak.

Mint ismert, sosem látott mértékben kiéleződött a konfliktus Ukrajna és Oroszország között a Krím-félszigetnél. Az orosz flotta egy kisebb hajókból álló ukrán köteléknek ütközött, az ukrán katonákat elfogták és hadifogságban vannak. Ez az első nyílt katonai konfliktus a két ország között. A Kelet-Ukrajnában dúló háborúban ugyanis az oroszok felségjelzés nélkül vannak jelen “önkéntesekkel”, akik az orosz kisebbségi szakadárokat támogatják – írja az ugytudjuk.hu.

Habovda a klubhonlapnak elmondta, örült a góljának, de inkább a csapat sikereit helyezi előtérbe.

Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem első gólomat a Haladásban, de sokkal jobb lett volna ha ez győzelmet ért, vagy ha más szerez a meccsen gólt és nyerünk. A legfontosabb számomra ugyanis, hogy a csapat nyerjen, ez sokkal fontosabb, mint az egyéni sikerek, a gólom. A lefújás után az öltözőben jómagam és társaim is nagyon csalódottak voltunk, de erősnek kell maradnunk és a végsőkig küzdeni – fogalmazott.

Mindenkinek rossz döntetlen a kiesési rangadón, nyert a Kisvárda és a Loki – videók, eredmények