A Gyirmót a kiesés ellen, a Paks pedig a negyedik hely megszerzéséért harcolt a két csapat szerda délutáni mérkőzésén.

I. félidő

Óriási hazai helyzettel kezdődött a mérkőzés, a 4. percben Varga B. ívelt középre balról, az alapvonalról, Klimovich érkezett középen, teljesen üresen, és az ötösről fejelt is, Nagy Gergely azonban nagy bravúrral hárított. Nem sokra rá Radics veszélyeztetett, 25 méteres lövése kevéssel kerülte el a jobb sarkot, majd egy szöglet utáni fejes ment centikkel mellé.

A Gyirmót bánhatta az első félórában kihagyott helyzeteket, miután a Paks a 31. percben vezetést szerzett: Haraszti ügyesen végzett el egy szögletet, rögtön a 16-oson belülre befutó Medgyeshez passzolt, aki pedig ballal, balról, egyből a hosszúba lőtt (0-1).

Pár perccel később ráadásul jött a következő találat. Balogh jobb oldali szöglete után előbb egy gyirmóti lábról a baloldali kapufára pattant a labda, amelyet végül Ádám kotort közelről a kapuba (0-2). Ez volt a paksi csatár 30. gólja ebben a szezonban!

A szünet előtt pedig még Haraszti lőhetett volna gólt, de hatméteres kísérletét a jobboldali kapufa mentette.

II. félidő

A második félidőt a Paks kezdte jobban, a szünetben beállt Szabó Bálint rögtön lövéssel indított, de Rusák fogta a labdát. Az 51. percben már a kapus sem segíthetett, amikor Medgyes bal oldali beadása teljesen üresen találta a kaputól 6 méterre álló Ádámot, aki a kapu jobb oldalába bólintott (0-3). A Paks támadója 31. találatával megelőzte az 1981-ben 30 találattal gólkirály és Ezüstcipős Nyilasi Tibort az örökranglistán.

Nem sokkal később úgy tűnt, a hazaiak szépítettek: Ventúra beadása után megcsúszott Simon A. fején a labda, amely így eljutott a hosszúra Csörgőhöz, ő pedig 7 méterről a rövid sarokba lőtt. A VAR percekig vizsgálta, hogy les volt-e, és végül érvénytelenítették a találatot.

Húsz perccel később már érvényes gólt is szerzett a Gyirmót: Bezborodko bal oldali beadása után Varga B. fejelt szépen a bal sarokba 11 méterről (1-3). A hazaiak tovább küzdöttek, Bezborodko például ziccerbe is került, de Nagy G. nagyot védett.

A 82. percben pedig még közelebb zárkózott a Gyirmót, miután Kovács D. bólintotta a bal sarokba Varga B. jobb oldali beadását (2-3).

A 88. percben ismét a paksi kapuba talált Csertői Aurél együttese, de a lövés előtt már kezezés volt, így ezt a találatot sem adták meg.

A slusszpoén azonban még hátravolt: Zeke beadását Ventúra a 92. percben a jobb sarokba bólintotta, így egy pontot megmentett a hazai csapat (3-3).

Ez pedig azt is jelentette, hogy a Gyirmót bár továbbra is nehéz helyzetben van, de még mindig harcol az NB I-ben maradásért. Két fordulóval a vége előtt öt pont a hátránya a 10. Honvédhoz képest.

NB I, 31. forduló

Gyirmót-Paks 3-3 (Varga B. 72., Kovács D. 82., Ventúra 92., ill. Haraszti 31., Ádám 39., 51.)

Gyirmót: Rusák – Major (Vass, 74.), Csörgő, Széles, Zeke – Radics, Herjeczki (Simon, 46.), Klimovich (Kovács D., 70.) – Medgyes (Bezborodko, 46.), Varga B., Ventúra.

Paks: Nagy G. – Kovács N. (Szabó B., 46.), Kinyik (Gévay, 83.), Tamás, Szabó J., Medgyes – Balogh B., Windecker (Nagy R., 65.), Haraszti (Böde, 46.) – Ádám (Osváth, 74.), Sajbán.