A Ferencváros 2-1-s fehérvári győzelmének két fő letéteményese, a duplázó Sigér Dávid és a bravőrok sorozatát bemutató Dibusz Dénes a mérkőzés után értékelt.

Sigér Dávid: – Most épp rám jött ki a lépés, én szereztem a gólokat, de az a munka, amit a csapat megint elvégzett a pályán, az az alázat, ahogyan védekeztünk…amikor nem megy úgy a játék, a támadásépítés, akkor ilyen óriásit harcolunk! Másabb ez az öröm most, mint a derbi után vagy Moszkvában, mert amikor 8-10 napja láttuk, hogy milyen sorozat áll előttünk, csak álmondni mertünk arról, hogy háromszor is győzni fogunk. Két siker ebből a bajnokságban, egy pedig az Európa Ligában érhet majd sokat. Óriási dolog ez szerintem. Nem feltétlenül értem oda én a kapu elé kétszer is, mert így beszéltük meg, mindhárom középső középpályásnak ott kell lennie védekezésben és támadásban is. Kéri az edzőnk mindig, hogy ismerjük fel, hogy épp ki az, akinek be kell lépnie a támadásokba. Az első gólnál éreztem, hogy nekem nem kell indulnom első szándékból a labdára, mert az les lett volna, utána pedig Igor (Haratin – a szerk.) remekül készítette elő a lövésemet, számítottam is rá.

Csak az volt bennem, hogy izomból eltaláljam a kaput. 

Sigér gólja a MOL Fehérvár ellen.

Sigér Dávid egy szabadrúgás-variáció után szép góllal jutatta vezetéshez a bajnok FTC-t a MOL Fehétvár FC otthonában. A mérkőzést itt nézheted élőben: http://bit.ly/32RoFfl

Közzétette: M4Sport – 2019. október 27., vasárnap

Dibusz Dénes: Adtam egy kis segítséget Sigér Dávidnak, be van kenve a cipője a kapuskesztyűknél használatos tapadásjavító krémmel. Moszkvában kipróbáltuk, elégedett volt vele, most is bekentük vele…

(…)Vvolt minden a kapumnál, az első félidő pedig még ideális volt kapusszempontból. A második játékrész elejétől kezdve viszont beszorultunk, a Fehérvár mindent egy lapra feltéve rohamozott és próbált gólt szerezni. A szépítő gól után még nagyobb nyomás helyeződött ránk, fontos volt, hogy a kétgólos előnyünket minél tovább megtartsuk. Még a végén is voltak meleg pillanatok, se szerencsére megúsztuk. Szerencsére most is sokszor jól kaptam el az ütemet, persze sajnálom, hogy nem tudtunk kapott gól nélkül zárni, de nagyon örülünk a három pontnak, főleg egy ilyen megterhelő hét után. Nagyon nehéz volt az utolsó negyedóra, de küzdöttünk, és behúztuk a győzelmet. Jól alakulnak számomra mostanában a mérkőzések, fontos nekem hogy a védéseimmel a csapatot segíthetem, én is érzem, hogy jó formában vagyok. Egy kapus karrierje sokban hasonlít például a csatárokéra, hiszen vannak kevésbé jó, és vannak nagyon jó időszakok. Sokszor szerencse kérdése is, hogy azok a védések, amiken meccsek múlhatnak, mennyire jönnek be. Az utóbbi időben ezek sikerültek, remélem, ez így marad a következő hetekre is. Lehet, hogy picit “be vagyok lőve” az Európa Liga miatt…(M4 Sport)

Dibusz-parádé a Vidi ellen: A Fradi válogatott kapusának összes bravúrja – videó