Ahogy arról beszámoltunk, a Sahtar Donyecktől kölcsönkapott Ivan Petrjak keményen őszinte nyilatkozatot tett nemrég hazájában, mondván azért hagyta ott az FTC, “egy gyengébb csapat” kedvéért az ukrán bajnokságot, hogy végre rendszeres játéklehetőséghez jusson.

Az ukrán válogatott szélső már akkor kiemelte, hogy mennyire jól érzi magát Budapesten, mennyit számít érezni a bizalmat és most újabb tanúbizonyságát adta annak, hogy kölcsönjátéka lejártát követően is maradna az OTP Bank Liga éllovasánál.

Remélem, a két klub meg tud egyezni egymással, így végleg a Ferencváros játékosa lehetek.

Csak akkor mondhatsz nemet egy magyarországi ajánlatra, ha a Sahtar vagy a Dinamo Kijev játékosa vagy, ha viszont valamelyik másik ukrán klubban játszol, kezdj el azonnal csomagolni és ne gondolkodj! Itt rengeteg európai megfigyelő nézi a meccseket és nagyszerű az atmoszféra a stadionokban.

És pénzügyileg is jól járhatsz: itt az első tíz helyezett csapat jobban megfizet, mint otthon az élvonalban bárki – leszámítva persze a Sahtart és a Dinamót.

Én magam elsőre nem is tudtam pontosan hová megyek, de most már látom, hogy ez a legjobb dolog, ami csak történhetett velem. Nagyon boldog vagyok itt – fogalmazott Petrjak a ProFutbol c. műsorban.