Az immáron négyszeres ukrán válogatott Ivan Petrjak a Ferencvárosból került be ismét hazája nemzeti csapatába, a szélső az olaszok és a csehek ellen is pályára lépett a napokban.

A 24 éves futballista a nyáron került kölcsönben az FTC-hez a legerősebb ukrán klubtól, a rendszeres BL-résztvevő Sahtar Donyecktől, ahol azonnal alapemberré vált, 10 magyar bajnokin 4 gól is szerepel a neve mellett. A listavezető zöld-fehérek légiósa azonban hazájában, a “Profutbol” című műsorban elárulta, először nem feltétlenül vágyott Magyarországra, de már nem bánja egyáltalán, hogy így döntött.

Nagyon nehéz volt úgy, hogy az edzőm nem számított rám a Sahtarnál, nem voltam játékban. Csak edzel, edzel és edzel, de hiába. Senkinek nem kívánom ezt az érzést. Menni akartam, mert jó lett volna egyáltalán emlékezni rá, hogyan is néz ki a labda… aztán egyszer csak lehetőséget kaptam, de jobbhátvédként, ami egyáltalán nem feküdt nekem, hiába is próbáltam meg mindent megtenni a minél jobb teljesítményért. A nyáron aztán az edző, Paulo Fonseca felhívott, hogy nem sok értelme van a maradásomnak, mert nem leszek játékban. Őszintén szólva, örültem is, hogy szólt, mert 10-15 perceket játszani a meccsek felén számomra nem igazán jelent opciót – tekintett vissza a játékos.

Akinek aztán két lehetősége is volt a váltásra, de végül a magyar rekordbajnok mellett döntött

Hallottam először, hogy az ukrán élvonalbeli Mariupol hív, de nem is gondolkodtam rajta, mert az nekem három lépést jelentett volna visszafelé.

Aztán a Ferencvárosnak is nemet mondtam először, mert azt hallottam, hogy gyenge a bajnokság. Ugyanakkor szükségem volt arra, hogy meccsek legyenek a lábamban, úgyhogy végül belementem a klubváltásba.

Elég más úgy játszani, hogy érzed, számítanak rád, vagy ha megsérülsz, rögtön mindenki az állapotod iránt érdeklődik. Eléggé megdobják az ilyesmi az ember játékkedvét, az edzéseken is sokkal inkább szívesen dolgozol.

Azt mondom, sokkal jobb egy gyengébb csapatban játszani, mint sehogy, mondjuk “Barcelonában”

– tette hozzá Petrjak, utalva a Sahtar és a Fradi közötti különbségre.