Az M4 Sportnak adott interjúját követően hosszabban is nyilatkozott a Celtic elleni mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a Ferencváros vezetőedzője, Peter Stöger, aki elsőként rögtön azt a kérdést kapta meg, hogy tervben van-e a távozása a kispadról.

– Nem fontolgatom a távozásomat – hangzott a rövid válasz az osztrák trénertől, majd már a jövőről beszélt. – Ami a hátralévő két csoportmeccset illeti, mindenképpen pontokat szeretnék szerezni, úgyhogy a legerősebb kezdőcsapattal fogunk kiállni ezeken. Nem egyszerű a helyzet, sajnos ezen a mérkőzésen sok hibát vétettünk, főleg a védelemben, amit nagyon nehéz kompenzálni, sok fizikai erőt kíván visszajönni a meccsbe ilyen hibák után. Ezt a csapatnak a második félidő elején sikerült is, azt lehetett érezni, hogy abszolút készen állnak a játékosok küzdelemre, viszont sajnos ilyen könnyelmű hibákat nem lehet véteni ezen a szinten, hiszen megbosszulják magukat. Ezeket a meccseket abban lehet összehasonlítani, hogy szoros eredményt értünk el az összes csoportmeccsen. Sajnos a könnyelmű hibák voltak azok a momentumok, amik az összes találkozón feltűntek. Ha nem koncentrálunk 100%-ig, akkor az NB I-es meccseket is nehéz megnyerni, ezen a szinten pedig szinte lehetetlen. Az elmúlt mérkőzéseken voltak olyan momentumok, ahol akár a mi javunkra is tudtuk volna billenteni a mérkőzést. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy ez a csoport nagyon erős és a neveket tekintve nem is EL-, hanem BL-csoportnak felel meg, ahol mi vagyunk a legkisebb csapat. A hibák ellenére nagyon bátran játszottak a fiúk, próbáltak offenzívan játszani és sikerült is helyzeteket kialakítani.

Stöger Somália jobbhátvédben való játékáról elmondta, kénytelenek voltak ott játszatni őt, hiszen Botka az elmúlt 10 napban nem tudott rendesen együtt edzeni a csapattal. A vezetőedző szerint Somália jól helytállt, egy nagyon erős támadó volt az ő oldalán, aki ellen abszolút nem egyszerű védekezni, úgyhogy összességében elégedett volt a teljesítményével. Stöger ezt követően reagált a távozását követelő rigmusokra, valamint Tokmac Nguen kifütyülésére is.

–  Természetesen nem kellemes az ilyen helyzet, de el kell fogadnunk a szurkolók reakcióit, nem kell minden mögöttes tartalmat megérteni ezzel kapcsolatban. Látszott a fiúkon a lelombozottság, lehet ez az eredménynek is betudható, de lehet, hogy a szurkolók reakciójának is, hiszen talán ez az újdonság erejével is hatott a számukra. Az öltözőben arra hívtam fel a figyelmet, hogy hétvégén nagyon fontos meccs áll előttünk, arra kell koncentrálnunk, mindenképpen pontot kell szereznünk. A fejlődéshez idő kell, ez az idő vagy megadatik, vagy sem. Támadásban hiányzott olykor a kvalitásunk. Elégedett vagyok a helyzetkialakítással, megfelelő mennyiségű helyzetet alakítottunk ki ahhoz, hogy pontot szerezzünk, de a védekezésünk nem volt jó. A legnagyobb különbség az európai középcsapatok és a Ferencváros között, hogy ezek az együttesek megfelelően megtalálják az egyensúlyt védekezésben és a támadásban is. Mi is törekszünk erre. Nyilván vannak olyanok, akik azt gondolják, ha a csapat egyszer bejutott a BL-főtáblára, onnantól kezdve az egy BL-szintű csapat, de ez nincs mindig így. Nagy eredmény, hogy háromszor zsinórban sikerül a Fradinak az egyik nemzetközi kupa csoportkörében szerepelnie, ettől függetlenül ami nálunk kvalitásban hiányzik, azt nagyon kemény munkával kell kompenzálnunk – zárta a sajtótájékoztatót Stöger.

EL: A Leverkusen kiütötte a Betist a Fradi csoportjában – minden az FTC nemzetközi szerepléséről