Közel három éve irányítja a Ferencvárost Szergej Rebrov, akivel a klub újkori történelmének legsikeresebb időszakát éli át az FTC. Az ukrán szakember kétszer már bajnok lett a klubbal, egyetlen győzelemre van a csapat a zsinórban harmadik elsőségtől, de munkásságát az eredményes nemzetközi kupaszereplés emelte leginkább az elődei fölé.

Mint ismert, a zöld-fehérek előbb az Európa Liga-csoportkörébe, majd hatalmas bravúrt elérve a Bajnokok Ligája-csoportkörébe is bejutottak az irányításával. A mérleg egyik serpenyőjébe ez a rendkívül sikeres szereplés került, a másikba viszont az, hogy mindezek hatására Rebrov folyamatosan vált egyre kapósabbá a nemzetközi futballpiacon.

Úgy tudjuk, hogy már az első csoportkör óta hívták sokkal jobb anyagi lehetőséggel bíró klubokhoz, de a ferencvárosi vezetők erőfeszítései még maradást értek, ám a Bajnokok Ligája-csoportkörébe jutás után olyan érdeklődés alakult ki körülötte, amivel már nehéz lenne szembeszállni, úgy is fogalmazhatunk, hogy a BL-szereplés után annyira kapós lett, hogy értesüléseink szerint most először merülhet fel igazán komolyan kérdésként: meg tudja-e őt tartani a Ferencváros?

Rebrovval a magyar bajnokságban egyeduralkodó lett a klub, és az EL-, majd a BL-csoportkör elérése után aligha marad már a külföldi szakember számára motiváció arra, hogy visszautasítva más ajánlatokat, továbbra is a magyar futballban dolgozzon, így nyáron elérkezhet számára az a pillanat, amikor a továbblépés lehet a reális opció.

Rebrovról egyébként tavaly novemberben az ukrán sportsajtó egyöntetűen állította – a konkrét részletekre is pontosan kitérve -, hogy 2021 nyarán átveszi majd az ukrán válogatott irányítását. Az erről szóló híreket akkor a szövetség még visszautasította, de nem lenne meglepő, ha az akkori hírek ismét felerősödnének, mint ahogy arra a forgatókönyvre is van esély, hogy egy olyan klub kispadjára ül le nyártól az ukrán szakember, amelynek lehetőségeivel a magyar bajnok semmilyen formában nem tud versenyezni.

Az MTK tulajdonosa évi 2-3 millió euróért adna el játékost, emelné az NB I létszámát és látja a borzasztóan elrontott dolgokat – Tilos Passzolni!